Maak gebruik van de energie van het teken Vissen.

Wist jij dat duizenden jaren geleden het nieuwe jaar begon op 21 maart en niet op 1 januari? Vele natuur religies hielden deze datum aan en nog steeds is het zo dat energetisch gezien het nieuwe jaar op onze eerste lentedag begint.

HET JAAR ENERGETISCH AFSLUITEN

Astrologisch gezien zijn de komende drie weken daarom een interessante periode. Op energetisch niveau zijn we namelijk nog bezig met het afsluiten van het oude jaar. Op fysiek niveau hebben we dit natuurlijk al gedaan op 1 januari, maar energetisch gezien begint 2019 op 21 maart samen met de energie van de lente.

Waarom het belangrijk is om hier bij stil te staan?

Het leven bestaat uit cycli en dat wil zeggen dat er voor alles een tijd is. Vaak denken we druk te moeten zijn om productief te zijn en hebben we het idee dat ‘rust’ niet kan, mag, of zelfs tijdverspilling is. Maar, voor alles in ons leven is een tijd!

Er is een tijd om blij te zijn en een tijd om verdrietig te zijn. Er is een tijd om hetzelfde te blijven en een tijd om te veranderen. Er is een tijd om actie te ondernemen en er is een tijd om stil te staan.

Hoe meer je afgestemd bent op de cycli van het leven en op jouw eigen cycli, hoe sneller je je doelen zult gaan bereiken. Als je afgestemd bent weet je namelijk wanneer je het beste kunt handelen en wanneer het goed is om rust te nemen.

Hoe meer jij je afstemt op de cycli van het leven, hoe meer je ook je eigen cycli zult gaan herkennen. Het herkennen van je eigen cycli zal ervoor zorgen dat je steeds meer in harmonie kunt gaan leven. Harmonie ontstaat namelijk als je weet wanneer je moet handelen en wanneer je niet moet handelen.

DE KOMENDE PERIODE

De periode tot 21 maart is een mooie periode om te voelen en te reflecteren welke kant jij op wil. Misschien weet je het al of misschien weet je alleen dat je iets anders wil gaan doen in of met je leven, maar is het nog niet helemaal duidelijk welke richting je op wil. Nu is het dé tijd om een stapje terug te zetten om jezelf zo tijd te geven om het oude los te laten en het nieuwe te kunnen laten ontstaan.

De periode tussen nu en het begin van het astrologische nieuwjaar op 21 maart, geeft je hiervoor de gelegenheid. Na 21 maart kun je voornemens gaan omzetten in krachtige intenties en doelstellingen. Als je nu de keuze maakt om tijd en ruimte te nemen om dit voor jezelf te onderzoeken, dan zul je zien dat je een hele mooie start gaat maken op 21 maart als het sterrenbeeld Ram begint.

Extra inspiratie nodig? Wil je aan jezelf werken? Meld je dan aan voor één van onze retreats in april of mei 2019.