Vier reminders die mij hielpen om van 2018 een succes te maken.

photo_ 5 banner.jpg

2018. Het jaar waarin er meer dan 80 mensen mee gingen mediteren en boksen in Marokko. Er 90 mensen hebben deelgenomen aan de One Day Retreats in Nederland en het jaar waarin de eerste Back to Basic rondreis door Marokko heeft plaatsgevonden. Wat een jaar… Time to reflect!

Hoe het jaar 2018 begon..

Laat ik beginnen bij de start van 2018. Enigszins wiebelig begon ik het afgelopen jaar. Een half jaar ervoor had ik de beslissing gemaakt mijn vaste baan op te zeggen en te gaan ontdekken hoe en of ik Innerdoorway uit wilde gaan bouwen. Na deze keus gemaakt te hebben reisde ik in september 2017 alleen door Marokko en liet ik me leiden door dit bijzondere land. Ik probeerde mezelf niet te vaak de vraag te stellen wat ik dan precies wilde gaan doen in 2018, maar ik probeerde vooral te ‘voelen’ wat deze reis mij wilde vertellen.

Ik schreef, ik mediteerde, ik zwom, werd ziek, werd bestolen, voelde me on top of the world en voelde me zielig en alleen. En dat allemaal in die ene reis. Eenmaal thuis had ik het antwoord: Innerdoorway moest een officieel reisbureau gaan worden met de focus op retreats en rondreizen in Marokko. Reizen waarbij je niet alleen op reis gaat in de fysieke wereld, maar waarbij je ook op reis ‘naar binnen’ gaat.

En met dit idee begon 2018. Het plan was om dit jaar 45 mensen mee op reis te nemen in het voorjaar van 2018 en daarnaast het programma voor het najaar te gaan bedenken. Uiteindelijk gingen er in 2018 meer dan 80 mensen mee naar Marokko. Wow! Daarnaast waren er nog eens 90 mensen die deelnamen aan een One Day Retreat in de zomer in Nederland en vond de allereerste Back to Basic rondreis plaats. Een reis die het begin is geweest van een reeks nieuwe Back to Basic rondreizen die gaan plaatsvinden in 2019.

2018 heeft mijn verwachtingen en doelen zwaar overtroffen en dat geeft me een enorme power om ook in 2019 weer volop te gaan knallen.

Tijdens de wiebelige start begin dit jaar waren er een aantal inzichten die mij enorm geholpen hebben om het afgelopen jaar tot een succes te maken.

Omdat jij misschien ook wel grootse doelstellingen hebt voor 2019 deel ik hierbij graag een aantal van mijn bevindingen

1.) Accepteer waar je staat op dit moment en besef dat je huidige staat van zijn altijd een reflectie is van een keuze die je eerder gemaakt hebt.

Het leven is continue in beweging en als jij je niet langer verzet tegen een situatie waarin jij je bevindt, dan zul je gaan merken dat er energie vrij komt die het mogelijk maakt om een nieuwe keuze in beweging te gaan zetten. Heb je het idee dat je in een situatie bent beland waar je zelf niet voor gekozen hebt? Probeer ook dan te accepteren in welke situatie jij je bevindt en probeer te zien wat deze situatie je wil (of wilde) vertellen. Accepteer waar je staat en vanuit daar ga je nieuwe stappen zetten om tot een nieuw punt te komen. Probeer je zo min mogelijk te verzetten ook al voelt dit onnatuurlijk of zelfs eng. Verzet kost je veel onnodige energie en stopt je creatieproces.

2.) Ondernemen vanuit een spirituele basis (ondernemen vanuit jezelf) heeft de toekomst!

Ik geloof erin dat ondernemen vanuit jezelf de toekomst heeft. Wat ik hiermee bedoel is dat ik erin geloof dat iedereen leeft om iets bij te dragen aan het grotere geheel en dat je diep van binnen kunt voelen hoe jij dit het liefste wil doen. En dat kan van alles zijn! Om erachter te komen wat jij graag wil bijdragen of wil delen met de wereld is meditatie één van de fijnste tools. Door te mediteren word je je bewust van de enorme schat aan informatie die in jou verborgen ligt. Meditatie zorgt ervoor dat je in staat gaat zijn jezelf te bevrijden zodat je een realiteit van ‘vrijheid’ kunt gaan ervaren. Door de bewustwording dat jouw gedachten en gedragingen voor een groot gedeelte je fysieke werkelijkheid bepalen krijg je de mogelijkheid om op een nieuwe manier doelen te gaan stellen en deze ook daadwerkelijk te gaan bereiken.

3.) Bevrijd jezelf van gedachten die je vertellen dat iets niet mogelijk is en leer dat je emoties magnetische krachten hebben die jou kunnen helpen creëren.

Zorg dat je jezelf niet langer wijsmaakt dat dingen niet mogelijk zijn. Bevrijd jezelf van alle gedachten die jou alleen maar beperken. Vervang al je gedachten die de energie om te creëren blokkeren door nieuwe gedachten en emoties die wel helpend zijn. Heb je bijvoorbeeld het idee dat je nooit geld kunt verdienen met hetgeen wat jij het liefste doet? Ga denken in mogelijkheden! In plaats van jezelf continue te vertellen wat niet mogelijk is, switch je jouw mindset naar een mindset waarin alles mogelijk is. Geloof mij, toen ik twee jaar geleden met Innerdoorway begon had ik ook nooit kunnen dromen dat ik er twee jaar laten goed van kon leven. Geen geldzorgen, mijn eigen appartement kan betalen, veel kan reizen, alle vrijheid heb en elke dag weer vervulling voel. Dit begon allemaal met het besef wat er allemaal wel kan in plaats van te denken aan wat niet mogelijk is.

4.) Besef hoe belangrijk rust en tijd voor jezelf is.

Rust! Neem tijd voor jezelf. Al zijn het maar een paar uurtjes per week. Luister naar de antwoorden die je van jezelf zult krijgen in stilte. Leer luisteren naar je lichaam, verdiep je in meditatie. Zorg goed voor jezelf want alleen op die manier kun jij in de wereld gaan zetten wat je het allerliefste wil.

Heb jij ook zin om een fantastisch jaar te gaan maken van 2019? Kijk dan eens terug naar 2018 en sta stil bij alles wat dit jaar jou heeft laten zien. Wees dankbaar voor de mooie en minder mooie dingen die er gebeurd zijn en besef wat jou gelukkig maakt en waar je minder blij van wordt. Maak op basis hiervan een lijst van de dingen waar jij aan wil werken in 2019 en maak de keus om de dingen die je hiervoor nodig hebt op je pad te laten komen.

Surrender to the moment and become energy… Wish you all the best.

Liefs Elke

Rondreis-Marokko-02.jpg

Meer weten over alles wat wij organiseren?

Elke MoormanComment