De Berberlodge: liefde op het eerste gezicht..

Berber Lodge Marrakech

Telkens als ik zo'n mooi plekje tegenkom weet ik weer waarom ik terug blijf gaan naar Marokko. Na al die jaren en al die reizen ben ik nog steeds niet uitgekeken en blijf ik maar prachtige plekjes ontdekken. 

Deze keer ging ik op bezoek bij de Berber Lodge in het dorpje Oumnas. Direct bij aankomst heet de eigenaar Romain Michel-Meniere mij een warm welkom en met veel liefde begint hij uitgebreid te vertellen over zijn laatste project: De Berber Lodge. Romain woont al jaren in Marokko en was betrokken bij de inrichting en het ontwerpen van vele hotspots in Marrakech. Afgelopen jaar besloot hij de drukte van de stad te ontvluchten en zijn eigen hotel nét buiten de stad te openen.

DE BERBER LODGE

Als je binnenkomt voel je meteen de relaxte vibe. De prachtige inrichting & sfeervolle vertrekken stellen je meteen op je gemak. Mijn enthousiasme is gewekt! 

De Lodge telt 9 kamers in verschillende gebouwen. Rondom de vertrekken kun je wandelen in een heerlijke tuin met in het midden een prachtig zwembad. Romain zelf woont in het dorpje naast de Lodge. We raken verder in gesprek en terwijl we rondom het huis lopen overvalt mij een bijzonder gevoel. Het is alsof de tijd even stil staat. Romain merkt dit op en neemt mij mee naar een speciaal plaatsje achter het huis. We kijken uit op een berg en Romain vertelt mij dat de bijzondere energie die ik ervaar weleens daar vandaan kan komen. ''Veel mensen krijgen hier dat speciale gevoel'' zegt hij. En ondanks dat hij zelf aangeeft daar eigenlijk veel te nuchter voor te zijn, weet ik dat ook hij niet voor niets naar deze plaats is gekomen. 

Berber Lodge Marrakech

Ik vertel hem dat ik retreats organiseer en dat ik altijd op zoek ben naar plaatjes met deze magische vibe. We kletsen nog even verder en ik beloof hem een artikel te schrijven over zijn bijzondere project. Want ben je de drukte van Marrakech even zat? Dan kan ik je deze Berber Lodge enorm aanbevelen! Het leuke is dat je de Berber Lodge ook gewoon overdag kunt bezoeken en je er niet per se hoeft te overnachten. Je kunt gebruik maken van het zwembad en genieten van een overheerlijke lunch. Na een dagje ontspannen in de lodge ben je weer helemaal zen! 

Wil jij een dagje doorbrengen in deze lodge? Om de vredige sfeer te bewaren laat Romain maar een aantal mensen per dag toe. Bel hem dus altijd even om te kijken of er plek is!  www.berberlodge.net

Berber Lodge Marrakech
Berber Lodge Marrakech
Berber Lodge Marrakech
Slaapkamer berber Lodge

 

 

 

Elke MoormanComment