Een tip: omdat ik het hier zo leuk vond..

Marrakech, jaren geleden kwam ik er voor het eerst. Het was de eerste stad die ik in Marokko bezocht en waar mijn liefde voor dit land ontstond. Na mijn eerste bezoek aan Marrakech heb ik nog vele reizen door Marokko mogen maken en nog zoveel andere mooie plekken ontdekt. Marrakech is magisch, maar ook druk en in de zomer, warm!! En wat is het dan toch fijn als je een fijn plekje hebt waar je tot rust kan komen in alle gekte van de stad. Omdat niet alle hotels en Riads even makkelijk te vinden zijn in het oude centrum en ik van steeds meer mensen die alleen reizen de vraag krijg of Marrakech veilig genoeg is om alleen naartoe te gaan, deel ik graag deze tip met je!

Riad el Marah

Om de oude stad te verkennen is het aan te raden een Riad te zoeken in de buurt van het Djemaa el Fna plein. Dit is het grote plein in Marrakech wat s'avonds tot leven komt en waar je uren rond kunt dwalen door de souks. Ja, het is toeristisch, maar wat is het heerlijk om hier nieuwe inspiratie op te doen! 

Deze keer verbleef ik in Riad el Marah. Op nog geen twee minuutjes lopen van het plein ligt deze Riad en ik had het er erg naar mijn zin. Heerlijke rustig, mooie schone kamers, een vriendelijke eigenaar en prima betaalbaar. Ik was alleen op reis en voelde mij hier erg thuis en daarom deze tip voor als jij op zoek bent naar een centraal gelegen hotel in de oude medina.

 

 

Elke MoormanComment