Van controle naar FLOW!

controle-flow-mediteren-innerdoorway.jpg

Misschien had je het ooit nodig in je leven. Controle, bewijsdrang, boosheid, hardheid, erkenning, of ben je erachter gekomen dat je in een wereld leeft die eigenlijk niet de jouwe is. Wellicht heb jij je meer aangepast dan je dacht, of had je het idee dat je moest voldoen aan een bepaalde verwachting.

Is het een plaatje? Een idee wat je zelf hebt gecreëerd ?

Alles veranderd en hoe wijzer je wordt, hoe meer je zelf mag gaan bepalen wat nog bij je past.

Het leven wat je leefde heeft je gemaakt tot de persoon die je nu bent, maar elke dag heb jij weer de keus om het oude om te zetten naar iets nieuws, naar iets moois, naar iets wat past bij wie je bent en wat je nu uit wil uitdragen.

Waarschijnlijk gaf de controle je veiligheid? Was het plaatje in je hoofd je doel? Een idee dat je je leven op die manier kon sturen? Zonder de juiste kennis en diepte is het leven niet te sturen en is je veiligheid schijn. Je gaat je leven pas leren ‘sturen’ als je weet dat je het eigenijk niet kunt sturen. Als je leert dat alles er mag zijn. Als je beseft dat je altijd zelf in je eigen flow kunt blijven door te handelen zonder een oordeel, vanuit openheid, vanuit kwetsbaarheid. Als je leert luisteren naar jezelf en de controle over je eigen energie weer in eigen beheer neemt.

Ik geloof erin dat FLOW ontstaat als je leert hoe je jouw innerlijke wereld kunt verbinden met je uiterlijke wereld.

Flow ontstaat als ik mezelf kan verbinden met de dingen waarvan ik voel dat ze een bijdrage leveren. Als ik me overgeef. Aan een moment, aan een gevoel. Door je innerlijke wereld te gaan verbinden met je uiterlijke wereld kun je leren om beheer te krijgen over je gevoelens, emoties en je intenties en zo kun je uiteindelijk bewust gaan materialiseren in je fysieke wereld. Dingen overkomen je niet langer, je bent in staat om je leven zelf vorm te geven. Je leert luisteren naar de signalen. Vanuit jezelf, je lichaam, het universum. Er ontstaan plaatjes, beelden en ideeën. Vanuit je diepste intenties kun je hier nu contact mee maken om zo je dromen en doelen te gaan verwezenlijken. 

Innerdoorway is ontstaan vanuit de gedachte dat je pas écht je eigen flow en balans kunt vinden als je mentaal en fysiek fit bent. Om in je optimale flow te komen is het belangrijk dat je een connectie hebt tussen je lichaam, geest en ziel. Deze connectie kun je bereiken door jezelf zowel mentaal als fysiek te trainen om de juiste mindset te creëren. Door open te staan om bepaalde patronen en visies die ons beperken te transformeren. De naam Innerdoorway refereert naar de groei die we kunnen doormaken door de deur te openen naar een innerlijke transformatie. Door deze transformatie hebben we de mogelijkheid om onszelf te bevrijden van gedachten en gevoelens die ons beperken en gaan we emotionele vrijheid ervaren die ervoor zorgt dat we onze eigen 'flow' gaan vinden.

Retreat-Mediteren-01.jpg

 

 

Elke MoormanComment