Een plaatsje op de wereld met 'special powers'.

SidiKaouki-retreat-marokko-mediteren

Ik hou van reizen! Het liefst zo veel en zo vaak mogelijk en ondanks dat ik het liefst zo veel mogelijk van de wereld zie ga ik de afgelopen jaren met regelmaat naar Marokko. Het afwisselende landschap zorgt ervoor dat dit land mij nooit gaat vervelen en dat ik elke keer weer verrast blijf worden.

Acht maanden geleden kwam ik terecht in Sidi Kaouki en mijn hart maakte een sprongetje...

Het was al laat toen we aankwamen. Toen ik uit de auto stapte  overviel mij meteen een speciaal gevoel. De energie van deze plaats:

Magic! 

De volgende dag sprak ik met mensen uit het dorp en zij vertelde mij dat er lang geleden een 'healer' in dit gebied woonde. Zijn graftombe staat op het strand en volgens de bewoners heeft dit gebied om deze reden magische krachten.

‘Als je hier eenmaal geweest bent zal je altijd willen terugkeren naar deze omgeving’

werd mij verteld. 

Op het eerste gezicht stelt het plaatsje niet veel voor. En is niets maar dan ook helemaal niets te doen en Sidi Kaouki is niet meer dan een lang zandstrand met langs de kust een paar restaurantjes. Maar toch, er is iets. Een energie die ervoor zorgt dat je je vrij voelt. Een energie die je oplaad en die je de mogelijkheid geeft patronen en routines te doorbreken. Dit is de plaats waar ik naar op zoek was! Dit moest onze nieuwe retreat bestemming worden. Over het thema hoefden we niet lang na te denken, deze plaats ademt het thema: Back to basic. In november 2017 staat het volgende retreat in Sidi Kaouki op de planning en ik kan niet wachten tot het zover is!

''Het strand kwam zo recht uit een Game of Thrones-locatie. Zo ruw, wild en ongerept.''

Elke MoormanComment