Innerpeace, dé basis voor succes.

eneko-urunuela-646064-unsplash.jpg

Het mag duidelijk zijn dat er de afgelopen jaren een enorme shift plaatsgevonden heeft. Er is een grote wake-up call gaande. We worden ons steeds meer bewust van onszelf en van onze planeet. 2019 gaat een jaar worden waarin er essentiele collectieve veranderingen plaats gaan vinden. Er is nu een soort kosmische energie aanwezig die gaat zorgen voor een persoonlijke doorbraak in bewustzijn. Het universum vraagt echter wel van ons om hier zelf bewust voor te kiezen.

Bewustzijn

Wij mensen worden ons steeds bewuster van de manier waarop wij in het leven staan. Wonderbaarlijk is de groei van het aantal mensen die serieus bezig zijn om hun lifestyle onder de loep te nemen en hun leven te ordenen om zo meer balans te krijgen. Ook onderwerpen als milieu en duurzaamheid zijn zaken waar we ons steeds meer mee bezig houden. De wereld is enorm in verandering en de toekomst zal er compleet anders uitzien dan wat wij nu gewend zijn. Deze toekomst vraagt om een nieuwe benadering. Oude systemen blijken steeds minder te werken. Velen van ons beseffen nu écht dat onze manier van handelen anders mag. De manier waarop we gewend zijn om ons leven te leiden werkt niet meer en dit veroorzaakt veel stress en vermoeidheid. De manier waarop we communiceren en informatie verwerken is snel aan het veranderen en we zien steeds meer in dat onze geestelijke en lichamelijke gezondheid erg belangrijk zijn. De behoefte om het heft in eigen handen te nemen stijgt. Met de dag groeit het besef dat we dingen in ons eigen leven en in de wereld om ons heen anders aan moeten gaan pakken. Het moet anders, ‘maar hoe dan?’ Een vraag die momenteel bij veel mensen speelt. Deze vraag begint ook steeds meer door te dringen in het menselijke collectief. Dit is voelbaar, merkbaar en hiermee is een essentiële behoefte geboren.

Inzicht in eigenheid

Als we terugkijken naar het verleden kunnen we zien dat de mensheid een bepaalde ‘rijpheid’ miste om zelfstandig te kunnen groeien in evolutie. We hadden tijd nodig om het leven te kunnen doorgronden en onszelf te leren kennen als mensen van de aarde. Om dat te kunnen doen waren religie en de politiek lange tijd een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Er moesten regels en ideologieën bestaan die ons orde, regelmaat en veiligheid boden om ons zo te kunnen ontwikkelen.

Lange tijd vertrouwden wij blindelings op de regels en visie van onze kerken en regeringen zonder ze in twijfel te trekken. Maar, zomaar blind vertrouwen op onze leiders heeft ook voor veel disharmonie gezorgd. Niet iedereen met een invloedrijke positie heeft het beste voor met de aarde en mensheid. Vaak werd er gehandeld uit eigenbelang. Daarom is het belangrijk om ook naar onszelf te gaan luisteren. Vergeet niet dat macht soms moeilijk te handelen is en het vraagt zuiverheid van geest om dit in goede banen te kunnen leiden. Het is echter wel belangrijk dat we van het verleden leren en het niet veroordelen om zo een nieuwe toekomst te kunnen creëren.

Eén ding is heel duidelijk, we mogen anders gaan kijken naar onze religies, overheid en leiders. We mogen gaan onderzoeken wat écht goed is voor ons en de wereld om ons heen. De tijd is aangebroken om onze stem te laten horen. We mogen het kaf van het koren gaan scheiden. Dit is één van de boodschappen van de energie van 2019.

Het kaf van het koren scheiden gaat ervoor zorgen dat we enorme sprongen gaan maken in onze persoonlijke groei.

Het fenomeen Innerpeace

De keus om het kaf van het koren te gaan scheiden kan lastig, emotioneel en stressvol zijn, want het vraagt van ons om echt in het diepe te springen. Als je gewend bent om je informatie alleen maar vanuit de buitenwereld te krijgen, kun je een machteloos gevoel ervaren als wilt gaan werken met je intuïtie en emoties.

Veranderingen kunnen aanvoelen alsof jij in principe weinig te vertellen hebt. Een nieuw systeem vraagt om pioniers en het vraagt om te breken met oude patronen. Omdat we nog niet weten waar alles naartoe gaat, kan dit zorgen voor een gevoel van onrust en onveiligheid. Ergens voel je dat je toe bent aan verandering maar wat je moet doen is nog niet altijd duidelijk. Niet zo gek ook als je bedenkt dat alles wat wij aangeleerd hebben gekregen gebaseerd is op een verouderd systeem.

Eigenlijk is er niks aan de hand, maar omdat ons niet geleerd is hoe om te gaan met veranderingen, kan dit proces soms heel heftig en intens aanvoelen. Emoties communiceren met ons via gevoel en intuïtie en kunnen overweldigend zijn omdat we vaak niet weten hoe we ermee moeten omgaan.

Nu vraag je je wellicht af, waarom is het hebben van Innerpeace dan zo belangrijk? Innerpeace gaat jou de basis geven om jezelf te leren kennen in verandering. Het gaat jou de kracht geven om zonder oordeel naar jezelf te kunnen kijken in een periode die in eerste instantie machteloos aanvoelt. In deze periodes ga je ontdekken dat Innerpeace jouw ‘maatje’ is tijdens moeilijke veranderingen en keuzes die je moet gaan maken. Hoe meer ‘Innerpeace’ je hebt, hoe meer je gaat zien dat alles wat er gebeurd in jouw voordeel is en nooit in jouw nadeel. Zelfs als je een situatie (nog) niet kunt overzien of sturen. Het leven is namelijk altijd in verandering en verandering betekent groei.

“Peace is the result of retraining your mind to process life as it is, rather than as you think it should be.”
— Wayne W. Dyer

Het concept ‘Innerpeace’ is een bekend concept en wordt door verschillende guru’s en mental coaches gebruikt. Het valt ons op dat het helaas vaak alleen bij woorden blijft. Dat is jammer! Uit de praktijk blijkt dat mensen na een sessie of een gevolgde workshop de motivatie en wil om dit concept echt te gaan integreren snel weer laten vallen.

Dit is echt zonde! Als je gaat beseffen dat het bereiken van Innerpeace eigenlijk een eerste ‘levensbehoefte’ is, dan kun je een grote doorbraak in je persoonlijke groei bereiken.


Tips om Innerpeace te bereiken


Mocht jij voelen dat je toe bent aan een doorbraak in je bewustzijn en mocht jij het belang van Innerpeace kunnen voelen, dan geven we je hierbij graag een aantal tips waarmee jij jezelf kunt gaan trainen om Innerpeace te gaan bereiken.

 • Laten we beginnen met het besef dat discipline heel erg belangrijk is. Misschien zelfs het allerbelangrijkste om uiteindelijk Innerpeace te kunnen bereiken. Ik zal het uitleggen: Om Innerpeace te bereiken moet je loskomen van de overtuiging dat veranderingen en gevoelens zoals machteloosheid, kwetsbaarheid en verlies van controle gevaarlijk zijn. Deze overtuigingen zitten diep opgeslagen in het emotionele gedeelte van je brein. Deze overtuigingen zijn emotionele programma's geworden die de aanmaak stimuleren van chemische reacties in je hersenen die jou gevoelens van angst laten ervaren als je ze wilt veranderen. Vandaar dat het ook zo moeilijk is om ze te veranderen, want je bent geprogrammeerd om angst te ervaren als je veranderd. Dit programma mag uit je syteem en dan ben je al een grote stap in de goede richting. Hierin speelt discipline een hele grote rol. Want door in meditatieve staat de intentie te herhalen dat je anders wil gaan kijken naar gevoelens en emoties die jij ervaart, kun je de lading erachter gaan veranderen.


 • Maak bewust de keuze om je emoties, gevoelens en gedachten als vriendelijke raadgevers en niet als jouw vijand te zien. Op het moment dat je lastige of onbestemde gevoelens ervaart, maak je bewust de keus om ze niet te vechten. Als je hier bewust voor kiest, verander je direct de bio-chemische structuur van de mentale programmering in je hersenen. Automatisch maak je andere neurologische verbinden aan die jou gaan ondersteunen in jouw nieuwe manier van zijn. We zijn ons vaak niet bewust dat de programmering in je hersenen pas gaat werken als je bio-chemische ondersteuning hebt. Met andere woorden: als je chemische stofjes aanmaakt die ‘het vechten tegen je emoties ondersteunen’, blijf je jouw emoties altijd vechten. Maak je chemische stofjes aan die het ‘niet vechten tegen je emoties’ ondersteunen, dan stopt het vechten en bereik je Innerpeace!


 • Dé manier om überhaupt een blijvende verandering te bereiken is beginnen met het veranderen van de bio-chemische structuur van een bepaalde overtuiging. Hierdoor wordt de overtuiging ontkracht en heeft deze geen enkele grip meer op jou. Je kunt dit doen door jezelf een meditatieve staat aan te leren die jou de toegang gaat verlenen tot de biochemie van jouw hersenen. De meditatieve staat die je nodig hebt om deze toegang te krijgen, wordt bereikt als je hersenen theta-golven aanmaken.


 • Leer jezelf aan om kalm te blijven en open te blijven staan voor je emoties in situaties die je voor jouw gevoel niet kunt controleren. Besef dat je aan het trainen bent om je emoties te leren kennen. In periodes dat je nieuwe dingen aan het leren bent, heb je nog geen volledig overzicht over de nieuwe situatie. Pas als jij jezelf een nieuwe situatie eigen gemaakt hebt, dan heb je weer overzicht / controle.

  Dit is een wetmatigheid: als je iets nieuws aan het leren bent heb je in principe geen overzicht / controle over de uitkomst. Als je dit beseft ga je jezelf steeds minder tegenwerken in emotionele situaties.


  Geleide meditatie, ontvang gratis een mp3 bestand in jouw mail!

  Om je te ondersteunen en helpen bij dit proces hebben wij voor jou een meditatie ingesproken. Met behulp van deze meditatie kun jij je het concept van Innerpeace sneller eigen maken. Als je deze meditatie wilt ontvangen dan stuur je een mailtje naar: elke@innerdoorway.nl en over twee weken ontvang jij dan in je mailbox een mailtje met daarin een mp3 bestand. Dit bestand is geheel gratis voor iedereen die voelt dat Innerpeace een belangrijk onderwerp is voor hem of haar. Stuur ons een mailtje waarin je aangeeft dat je dit bestand graag van ons wil ontvangen.

  Oefening baart kunst. Daarom is het aan te raden om de oefening die je van ons krijgt zo veel mogelijk te doen in de eerste week dat je naar het bestand luistert. In de eerste week is het wenselijk om de meditatie dagelijks te doen. Mocht het lukken dan is de frequentie van 2 x per dag het meest effectief. Na de eerste week kun je door blijven trainen door de oefening twee tot drie per week te blijven herhalen.

Wil je professioneel aan de slag met het concept Innerpeace, kom dan naar 1 van de 4 retreats die wij geven in april en mei 2019. Kijk in de agenda voor de actuele data:

“Peace is a daily, a weekly, a monthly process, gradually changing opinions, slowly eroding old barriers, quietly building new structures.”
Elke Moorman1 Comment