Een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe mindset.

Hierbij een prognose vanaf de bloedmaan van 27 juli tot en met december 2018.

Zoals jullie weten doen wij veel met astrologie, numerologie en de Maya- kalender. Daarnaast kijken wij ook naar de huidige maatschappelijke gebeurtenissen en veranderingen die er globaal plaatsvinden om zo een beeld te schetsen van de ontwikkelingen op dit moment. Ons streven is om een zo objectief mogelijk beeld te vormen van wat wij denken waar te nemen en wat wij zien en voelen omtrent de maatschappelijke beweging in zowel Nederland als wereldwijd.

Wij geloven er heel erg in dat alles met elkaar verbonden is. Ons uitgangspunt is dat de wetenschap, spiritualiteit, de psychologie, de westerse en de alternatieve geneeswijze en verschillende vormen van filosofie elkaar kunnen aanvullen en versterken in plaats van dat zij elkaar tegenwerken. Vandaar dat we de ‘mystieke wetenschappen’, zoals astrologie, numerologie en de maya-leer mixen met de nieuwe wetenschappen zoals astronomie, psychologie en maatschappijleer. Dit om op deze manier een zo helder mogelijk beeld te krijgen van wat er werkelijk aan het gebeuren is met ons persoonlijk en met de wereld om ons heen.

Een korte terugblik

Voor mij heeft er een grote doorbraak plaatsgevonden in januari 2013. In dat jaar kwamen er zowel landelijk als globaal gezien drie belangrijke thema’s naar voren. Het milieu, de drang naar persoonlijke groei en het thema ‘kwetsbaarheid’. Rond die periode gingen we voor het eerst echt ervaren hoe belangrijk het is om jezelf kwetsbaar op te durven stellen naar jezelf en naar anderen. Mensen begonnen massaal te ondervinden dat zij zowel mentaal als emotioneel vaker ‘vast’ kwamen te zitten. Daarnaast hebben we in deze periode meer bewustzijn gekregen omtrent de milieuvervuiling die wij globaal aanrichten doordat we niet duurzaam genoeg bezig zijn. “Er moet iets veranderen”, zowel op persoonlijk als maatschappelijk vlak, was duidelijk de collectieve boodschap van 2013.

Onze huidige tijd

Nu in augustus 2018, ruim 5 jaar later, merk ik zeer duidelijk een groei in persoonlijke en maatschappelijke bewustwording. We willen meer weten over onszelf en ontdekken wie we werkelijk zijn. We hebben de behoefte om meer in harmonie te leven met elkaar en met onze planeet. Globaal gezien en zeker in Nederland zijn mensen meer op zoek naar innerlijke rust en zingeving. We willen meer balans tussen werk en privé. We worden nieuwsgierig naar het bestaan van de kosmos. We hebben meer belangstelling voor alternatieve geneeswijzen en de oosterse filosofie. Mensen doen steeds vaker aan yoga, passen meditatie toe in hun lifestyle en beseffen steeds meer het belang van sport. Daarnaast gaan we bewuster en gezonder eten, letten we meer op het milieu en kiezen we vaker voor eerlijke en biologische voeding. Ook op reisgebied zien we veranderingen en kiezen we bijvoorbeeld steeds vaker een retraite om zo dichter bij onszelf te komen. De groei in het aanbod van retraites laat zien dat het daadwerkelijk een feit is; Mensen willen meer tijd voor zichzelf om te gaan ontdekken wat hun levensmissie is!

Persoonlijk vind ik deze stroom van bewustwording heel erg constructief en bevorderlijk voor de mensheid. Ik geloof heel erg dat wij mensen veel meer kunnen dan alleen maar in ‘overlevingsstand’ functioneren. Ik ben ervan overtuigd dat jij als mens maar een klein gedeelte van je kracht, creativiteit en intelligentie gebruikt als jij je in deze overlevingsstand bevindt. Het opmerkelijke is dat de medische wetenschap en psychologie de laatste jaren ook steeds vaker dit uitgangspunt hebben: De overlevingsstand is ongezond voor lichaam en geest. Veel fysieke klachten en aandoeningen worden veroorzaakt door stress. Stress wordt voornamelijk veroorzaakt doordat mensen constant het gevoel hebben dat ze van alles moeten en dat ze aan het ‘overleven zijn’. Deze zogenoemde ‘overlevingsstand’ veroorzaakt op den duur een grote aanslag op lichaam en geest. Als je in deze modus functioneert krijg je het gevoel dat je opgebrand raakt en psychisch slecht om kan gaan met verandering en vernieuwing. Psychologisch gezien raakt je mind de flexibiliteit en weerbaarheid kwijt en daarnaast ook het vermogen om objectief en constructief naar gebeurtenissen te kijken.

Mindset

Naar mijn mening speelt je ‘mindset’ een grote rol in je psychische en fysieke gezondheid. Vele vooruitstrevende coaches en psychologen delen deze mening met mij! In de afgelopen 14 jaar als coach, trainer en meditatie deskundige, heb ik vele duizenden mensen mogen begeleiden en ondersteunen in het veranderen van hun ‘mindset’ om zo veel efficiënter, stabieler en gelukkiger in het leven te staan.

Je mindset is je besturingssysteem voor lichaam en geest. Besef dit!

Vanuit een holistisch/kosmisch perspectief is het heel belangrijk om als individu deze ‘overlevingsmentaliteit’ los te laten om zo verder te kunnen groeien als mens in verbinding met de natuur en de maatschappij. Deze ‘overlevingsmentaliteit’ heeft er juist voor gezorgd dat we beperkte en ongezonde keuzes hebben gemaakt voor onszelf en onze omgeving. Als je als mens in de overlevingsmode zit, ben je alleen gefocust op je eigen gewin en verlies je de kijk op waar het werkelijk om draait.

Ik vind het persoonlijk heel mooi om te zien dat we collectief steeds meer aandacht besteden aan het verbeteren van het milieu en we beseffen steeds meer hoe belangrijk het is om onze regenwouden, onze bossen en voeding te beschermen. Mensen beseffen steeds meer dat we mogen leren samenwerken met elkaar en de natuur om vooruitgang te boeken.

In mijn optiek zijn we als mensheid klaar om de volgende fase in bewustzijn te gaan betreden. Dit is de fase van samenwerking, het verleggen van grenzen, spirituele groei en creativiteit. Dit is ook de fase van verbinding met de natuur en de kosmos, met behoud van je eigen individualiteit. We zijn meer dan alleen maar mensen die aan het ‘overleven zijn’. Wij zijn diegene die nu een verschil kunnen maken. De tijd is aangebroken om te gaan ontdekken wie we echt zijn, en wat we allemaal kunnen betekenen voor de planeet, voor onszelf en voor onze medemens.

Volle maan 27-7-2018

Vanuit een astrologisch en astronomisch standpunt heeft de afgelopen volle bloedmaan een hele belangrijke energieverandering teweeg gebracht en hier wil ik graag meer over vertellen. Deze maan was een bijzondere volle maan want de energie zal doorwerken tot in december dit jaar. Deze maan was tevens ook een totale maansverduistering, de krachtigste maansverduistering van deze eeuw. Je zou kunnen zeggen dat bij een maansverduistering de energieën van de zon en de maan samensmelten om een nieuwe gedachtevorm te laten ontstaan.

Astronomisch gezien is de zon een bron van energie die leven creëert en stimuleert. De maan is een soort satelliet die de energieën van de kosmos laat reflecteren op aarde. Astrologisch gezien brengt de zon de energie van het sterrenbeeld tot leven waarin hij zich bevindt en de maan reflecteert ook de energie van het sterrenbeeld waarin zij zich bevindt. Bij volle maan en vooral bij een maansverduistering, mixen deze energieën en informatie van de sterrenbeelden waar de zon en de maan zich bevinden. Op deze manier creëren zij met elkaar een nieuwe gedachtevorm die de reflectie is van wat wij nu op aarde met zijn allen willen gaan beleven de komende periode.

Astrologische gegevens

Op 27 juli 2018 stond de zon in 4,45 graden in het sterrenbeeld Leeuw en de maan in 4.45 graden in het sterrenbeeld Waterman. Daarnaast maakte zowel de maan als de zon aspecten met verschillende planeten die de impact van deze Maansverduistering heel erg versterken. Vandaar dat deze volle maan voor veel mensen voelbaar was. Voor sommige onder ons was het duidelijk wat ze voelden, maar voor de meeste mensen was het onduidelijk.

Astrologisch gezien maakte zowel de maan als de zon op moment van de maansverduistering een vierkant met de planeten Jupiter en Uranus.

Zowel het sterrenbeeld Leeuw als het sterrenbeeld Waterman zijn vaste tekens. Numerologisch gezien was 27 juli een 9 en de maya-zegel van die dag was witte hond, toon 1.

Wat gaat dit inhouden voor de komende periode

De energie van deze maansverduistering gaat doorwerken tot december 2018 en de tip voor de komende periode is: “KOM UIT JE PERSOONLIJK DRAMA EN GA OP ZOEK NAAR JE AUTHENTIEKE ZELF. DURF GROTE DINGEN TE ONDERNEMEN.”

De wereld vraagt om verandering en deze verandering begint eerst bij jezelf.

Het drama dat nu op dit moment gaande is in de wereld en in je omgeving is een reflectie van wat er in ieder van ons bewust of onbewust afspeelt. De eerste grote stap is om je eigen drama onder ogen te zien, deze te erkennen en te gaan transformeren. Je gaat versteld staan van de hoeveelheid energie die je krijgt als jij je persoonlijk drama loslaat. Open je hart en durf datgene te gaan doen wat jou raakt. Wees niet bang om te falen, je kunt namelijk niet falen! Als iets niet lukt, zie het dan niet als een mislukking maar zie het als een les.

Op dit moment in deze tijdlijn zijn wij met zijn allen weer leerlingen. Kosmische leerlingen die grote dingen gaan ondernemen. Maak de keuze om niet meer als ‘slachtoffer’ in het leven te staan. Het leven bestaat eigenlijk alleen maar uit lessen die ons trainen om onze dromen te bereiken. Het leven is altijd in ons voordeel! Stop met overleven en begin met het leven van de beste versie van jezelf.

Reminders voor de komende periode:

  • Stop om anderen te veroordelen want ook zij zijn lessen aan het leren.

  • Laat de energie van mededogen je hart vullen met kosmische energie en help de aarde en je omgeving om te kunnen groeien.

  • Laat bepaalde dogma’s, tradities en oude principes los. Het is tijd voor een nieuwe kosmische visie die diep in jezelf huist. Laat deze naar boven komen en ga ermee aan de slag. Zoals je zelf hebt gezien de afgelopen tijd, zijn het deze oude dogma’s en principes die collectief zorgen voor verdeling, disbalans, oorlogen, haat en ellende in de wereld. We hebben nieuwe principes nodig gebaseerd op gelijkwaardigheid, waarheid en persoonlijke groei

  • Ga goed voor jezelf zorgen, ga mediteren en sporten om meer rust en uithoudingsvermogen te bereiken.

  • Ga je innerlijk verkennen en reis naar delen van de wereld waar de natuur nog ongerept is en waar je contact kunt maken met de schoonheid en de energie van de natuur.

  • Besef dat je geen intermediair hebt tussen jou en de bron van al het leven. Je hebt geen Guru, Engel, God, Priester of meester nodig. Alles wat je nodig hebt zit in jezelf. Je hoeft niemand te aanbidden buiten jezelf! Creëer de rust, de tijd, de toewijding en de discipline om dit te ontdekken. Become wise and become your own guru!

Wij wensen jou heel veel succes de komende tijd met je eigen onderzoek naar de enorme kracht die in jezelf schuilt!

En wil je weten wie wij zijn en wat meditatie voor jou kan betekenen? Kom dan op 30 SEPTEMBER naar het One Day Retreat in Klarenbeek: REFRESH YOUR MIND. Meer info over deze dag? stuur een mailtje naar elke@innerdoorway.nl of kijk in onze agenda.

Meditatie kan een mooi begin zijn om jezelf verder te ontwikkelen en je mind te gaan trainen. Tijdens onze one day retreats laten wij je graag kennismaken met onze unieke en zelf ontworpen meditatie-techniek waarmee inmiddels al duizenden mensen kennis hebben gemaakt. Op 30 september is het weer zo ver en organiseren wij het volgende One Day Retreat op een unieke locatie in Klarenbeek waarbij we je graag kennis laten maken met de combinatie tussen meditatie & boksen!

Christiano

 

 

 

 

 

 

Elke MoormanComment