Nieuwe maan 17 maart 2018 | Een nieuwe start met vitale energie.

nieuwe-maan-17-maart-2018

Nieuwe maan 

17 maart 2018 

New moon on my mind! En wat worden wij enthousiast van deze nieuwe maan.

Misschien voel jij de afgelopen dagen ook al lente kriebels! Sinds zaterdag voel ik in ieder geval duidelijk dat er collectief een afsluiting plaats vind. We zijn ons stiekem aan het voorbereiden op een nieuwe start. Herken jij dit bij jezelf?

Een nieuw begin.

Vannacht drong het tot mij door dat over een paar dagen ook astrologisch gezien een nieuw begin gemaakt wordt.
Op energetisch niveau duidt de aankomende nieuwe maan eigenlijk op het einde van 2017 en op 21 maart begint astrologisch gezien het nieuwe jaar.

We nemen je even kort mee in de geschiedenis...

Duizenden jaren geleden viel nieuwjaar op 21 maart. Bijna alle natuur religies hielden deze datum aan totdat door de komst van de Romeinen en daarmee de invloed van de katholieke kerk, deze datum werd veranderd naar 1 januari.

Wellicht vinden we hierin ook de verklaring waarom we vaak de bezieling over onze goede voornemens en doelen alweer kwijt zijn tegen het einde van februari.

Maar weet jij je goede voornemens nog?

Want ik kan je vertellen dat de komende periode een prima tijd is om je voornemens te herzien! Om te voelen en te reflecteren of de voornemens nog bij je passen en of ze nog kloppen. Een mooie periode om ze bij te stellen.

De periode tussen 17 maart (nieuwe maan) en 21 maart (astrologisch nieuwjaar) is de beste periode om voor jezelf te onderzoeken wat je hiermee wil doen. De periode tussen het astrologische nieuwjaar op 21 maart en de volle maan op 31 maart, geeft je de gelegenheid om je voornemens om te zetten in krachtige intenties en doelstellingen.

Als je nu de keuze maakt om de tijd en ruimte te nemen om je voornemens en doelen te onderzoeken, dan zul je zien dat je een hele mooie start gaat maken op 21 maart. Je gaat merken dat je de bezieling en daadkracht om je voornemens waar te maken weer terug krijgt. Begin nu goed want hier heb je zeker nog een paar maanden profijt van!

Zelf letten wij ook altijd heel erg op wat de natuur doet. We hebben net koude winterweken met een grote griep-epidemie achter de rug. Ziekte, zoals griep, kan soms zorgen voor een moment van bezinning waardoor verandering mogelijk is.
Het koude weer stimuleerde ons innerlijke introspectie.

Afgelopen jaar was een bewogen jaar waarin veel mensen de mogelijkheid hebben gegrepen om zichzelf verder te onderzoeken. Veel mensen besloten hun wereld te vergroten, emoties aan te gaan en te jumpen in het onbekende. Met ups en downs het vinden van je eigen weg. Leren varen op je natuurlijke antenne. We voelen dat we er niet langer voor kunnen weglopen en nieuwe kansen dienen zich aan. Je bent toe aan iets nieuws, oude waarheden werken niet meer. Het afgelopen jaar heeft je in ieder geval laten voelen waar nog aan gewerkt mag worden. Wegkijken is geen optie meer.

De komende periode zal je helpen om je in te laten zien dat je tot veel in staat bent. Dat ook jij je eigen weg mag bewandelen. Wij gaan de frisse vitale Ram-energie die nieuwe kansen en mogelijkheden biedt in ieder geval met open armen ontvangen. We zijn er klaar voor.. Jij ook?

We gaan een mooie tijd vol mogelijkheden tegemoet. Tijdens de reizen die wij organiseren naar Marokko zullen we je hier alles over vertellen. De eerste reis start op 12 april. Voel je dat jij hierbij wil zijn? Je bent welkom.