Nieuwe maan 21 augustus 2017: Sta open voor unieke ontmoetingen.

Terwijl ik dit schrijf ben ik alleen op reis en speelt het thema van deze nieuwe maan een grote rol voor mij. Tijdens het proces, voorafgaand aan de retreats die wij organiseren, bestaat het grootste gedeelte van mijn werk uit het zoeken naar locaties en het leggen van contacten. Elke dag maakt het me weer blij en dankbaar om dit te mogen doen. Ik heb de kans om rond te reizen, veel mensen te ontmoeten en op die manier mijn horizon te verbreden en te leren van al die verschillende mensen en culturen die samenkomen. Alleen reizen in een ander land met een andere cultuur brengt echter ook een mate van verantwoordelijkheid met zich mee. Dagelijks weer ben ik bezig met de vragen: wie kan ik vertrouwen, wat wordt mijn volgende stap.

Ik baseer mijn keuzes het liefst vanuit mijn gevoel. Graag laat ik mij 'leiden' naar een bepaalde plaats en probeer ik rustig te voelen of de energie overeenkomt met wat ik mensen wil laten ervaren. In mijn zoektocht is kennis van de stand van de maan en de collectieve energie die het teweeg brengt, een groot voordeel. Het helpt mij inzicht te verkrijgen en zorgt ervoor dat ik bepaalde keuzes soms uitstel of een situatie op een andere manier kan benaderen. Samen met Cristiano probeer ik de energie van een bepaalde periode te vertalen op papier zodat ook jij optimaal gebruik kan maken van het moment. Want een nieuwe maan is een periode waarin je patronen kunt doorbreken en verder kunt bouwen. So.. Let talk about the new moon!

Een nieuwe maan is het begin van een energetische cyclus die zijn hoogtepunt kent bij volle maan. Een nieuwe maan geeft je de mogelijkheid om je visie opnieuw te crieëren, doelen te stellen en intenties te zetten. Elke nieuwe maan heeft een eigen thema en om optimaal gebruik te kunnen maken van deze krachtige energie vertellen we je graag meer over het thema voor de komende periode. De energie van de aankomende nieuwe maan op 21 augustus is het sterkst om 20.32 nederlandse tijd. Wat deze maan uniek maakt, is dat deze wéer in het sterrenbeeld leeuw staat. Deze keer achterin het sterrenbeeld leeuw. 

Om goed uit te kunnen leggen wat dit betekent, volgt hierbij eerst een korte astro-technische uitleg. 

Aan het einde van het sterrenteken leeuw is er een planeten stellium dat geactiveerd wordt door de nieuwe maan. De vorige nieuwe maan stond in het begin van het teken leeuw en het thema was toen: ''Durf vernieuwend en uniek te zijn''. De aankomende nieuwe maan gaat ons stimuleren om open te staan voor bijzondere en unieke ontmoetingen die ervoor gaan zorgen dat we onszelf op een andere manier gaan leren kennen. 

Zoals ik al aangaf, speelt dit thema bij mij nu een grote rol en zie ik het ontmoeten van mensen als een enorme kans om te leren en te groeien. Het leert mij te vertrouwen op mijzelf en keuzes te maken die in lijn zijn met wat ik diep van binnen voel. Alle ontmoetingen zijn uniek en sta daarom open voor jouw unieke verhaal en kijk wat de ontmoetingen die bij jou plaatsvinden jou willen vertellen..

Een ontmoeting kan overal plaatsvinden. Op reis, op je werk, via vriendschappen, via relaties. Wellicht besluit je om ergens naartoe te gaan waar je mensen ontmoet die heel erg goed resoneren met jouw unieke energie. Je zult merken dat meer en meer mensen de behoefte krijgen om zichzelf beter te leren kennen om zo verder te groeien. Globaal gezien gaan er bijzondere ontdekkingen plaatsvinden op veel uiteenlopende gebieden. Je kunt daarbij denken aan ontdekkingen op het gebied van sport, de wetenschap, techniek, het milieu, psychologie en onderwijskunde. We gaan met zijn allen steeds meer de behoefte krijgen om dingen te doen die ons groei geven.

Steeds meer mensen zullen ervoor kiezen om hun 'veiligheid' los te laten. We gaan kiezen voor groei en vooruitgang. Niet alleen in materieel opzicht maar ook spiritueel, emotioneel en intellectueel. We gaan dit steeds meer en meer terugzien in relaties, vriendschappen en op de werkvloer. 

Sta daarom de komende periode open voor wat en wie je gaat tegenkomen. Probeer minder te kiezen vanuit een gevoel voor veiligheid. Durf te gaan ontdekken en durf te weten. Durf diep te voelen en je zult zien dat er voor jou zoveel op zijn plaats gaan vallen!

Hier vanuit Sidi kan ik de energie al heel goed voelen. Bij mij hebben zich al een aantal bijzondere ontmoetingen voorgedaan deze week. Ik heb yogalessen gekregen van iemand die ik ontmoet heb in Taghazout. We hebben gepraat over het leven, de maan, astrologie, reizen, je eigen keuzes maken en je eigen weg vinden. We besloten samen in een taxi te springen en de rust op te zoeken en verblijven nu in hetzelfde dorp op een andere locatie om te schrijven over de maan en alles wat we meemaken. Vervolgens gaan we onze eigen weg. Maar de informatie die deze ontmoeting mij gegeven heeft neem ik mee. 

Ik wens jou veel succes om de komende periode open te staan voor jouw unieke ontmoetingen. Wat deze ontmoetingen jou ook willen laten zien, ENJOY IT!!!!

Liefs van Christiano vanuit Nederland en Elke vanuit Sidi Kaouki. 

En misschien is jouw speciale ontmoeting wel met een heel bijzonder dier..

En misschien is jouw speciale ontmoeting wel met een heel bijzonder dier..

Elke MoormanComment