Is een retreat iets voor jou?

Retreat-Innerdoorway-Mediteren

We leven in een belangrijke tijd. Een tijd waarin we het allemaal gigantisch druk hebben maar ook een tijd waarin er zoveel mogelijk is. Een tijd waarin we er steeds meer achter komen dat onze systemen verouderd zijn en dat het tijd is voor een nieuwe aanpak. Omdat we vaak niet door hebben in wat voor transit we zitten en we op school niet geleerd krijgen hoe we echt met onze gevoelens, emoties en gedachten kunnen omgaan, kan dit soms zorgen voor verwarring. 

We zijn vaker moe en gestresst dan we zouden willen en blijven hierdoor vaak tegen dezelfde problemen aanlopen. We hebben de neiging ons te identificeren met ons werk, status en onze bezittingen en hebben hierdoor minder tijd om te onderzoeken wie we echt zijn. Deze tijd vraag juist om bewustwording van wie we zijn, wat wij hier komen doen en van wat de aarde voor ons kan betekenen. 

In ons dagelijks leven zijn we vaak erg druk en maken we weinig tijd vrij om te onderzoeken en te reflecteren. Tijdens een retreat kom je tot rust en heb je de mogelijkheid om écht met jezelf aan de slag te gaan. 

Waarom kiezen voor een retreat met Innerdoorway?

Bij ons draait alles om de juiste balans tussen inspanning en ontspanning en om die reden combineren wij meditatie met sport. Voor ons zijn spiritualiteit, psychologie en wetenschap nauw met elkaar verbonden en vullen zij elkaar aan. Tijdens het mediteren heb je de mogelijkheid je innerlijke wereld te verkennen en te onderzoeken. Je gaat zien wat er nog in je leeft en waar je nog mee aan de slag mag. Je wordt je bewust van je innerlijke wereld. Daarnaast vermindert mediteren stress, helpt het je om beter te kunnen ontspannen en zorgt het ervoor dat je dingen makkelijker los kunt laten. Boksen versterkt en ontstrest je lichaam en zorgt ervoor dat je contact maakt met je lichaam. Daarnaast helpt boksen je contact te maken met de fysieke wereld en zet deze sport je aan tot actie.

Bij boksen draait het om focus, discipline en uithoudingsvermogen. Dit zijn 3 elementen die je ook nodig hebt in het dagelijks leven om je doelen te bereiken. De manier waarop je bokst laat je zien hoe je in het leven staat en hoe je omgaat met je talenten, visie en tekortkomingen. Boksen geeft je de mogelijkheid om jezelf nog beter te leren kennen! 

Tijdens de reis laten we je graag inzien dat alleen jijzelf elke dag weer de keus hebt om je eigen mindset te veranderen en te kiezen voor wat voor jou het beste werkt. We leren je krachtige meditatie-technieken waarmee je de mogelijkheid hebt om je innerlijke wereld te verkennen en los te komen van bepaalde programmeringen. Door te mediteren met onze methode ga je meer rust ervaren en verbeter je jouw focus. Door 6 dagen te gaan mediteren en ervaring op te doen met het leren verlagen van je hersengolven ga je naar huis met nieuwe inzichten en ga je beter begrijpen waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

We hopen je te zien in november!

meditatie-retreat-marokko.jpg

 

 

Elke MoormanComment