VOLLE MAAN 15 AUGUSTUS 2019 | Find your FIRE!

Aanstaande donderdag is het volle maan en deze maan heeft alles te maken met het element VUUR en tevens laat deze volle maan ons zien hoe wij zelf het vuur element kunnen gaan integreren in onze psyche. Deze volle maan gaat ons laten stralen!

Find your fire

Voordat we meer vertellen over deze aankomende volle maan, hierbij eerst iets meer uitleg over de verschillende elementen. Volgens mystieke leringen en de Jungiaanse psychologie bestaat onze psyche uit vijf verschillende elementen. Deze elementen zijn niet alleen aanwezig in onze psyche, ook ons hele universum bestaat uit deze vijf elementen.

De vijf elementen zijn: LUCHT, WATER, AARDE, VUUR EN ETHER

·      Het element Lucht staat voor alles wat te maken heeft met denkprocessen, het leggen van verbanden, analyseren en communicatie.

·      Het element Water staat voor alles wat te maken heeft met emoties, gevoelens, sfeer, balans en zorgzaamheid.

·      Het element Aarde heeft alles te maken met structuur, grenzen stellen, discipline, zekerheid en gewaarwording.

·      Het element Vuur heeft alles te maken met grenzen verleggen, passie, intuïtie, vrijheid, creativiteit, overgave en vernieuwing.

·      Het element Ether heeft alles te maken met jezelf kunnen verbinden, eenheidsbewustzijn en spirituele intelligentie.

Volle maan Donderdag 15 augustus 2019

Op het moment van de volle maan op 15 augustus staat de zon conjunct de planeet Venus en Mars en samen met Mercurius in het sterrenbeeld LEEUW. De maan staat in het sterrenbeeld WATERMAN.

Het teken Leeuw is een vuurteken en het sterrenbeeld Waterman is een luchtteken.

Je zou deze volle maan kunnen vergelijken met een groot kampvuur waar de wind subtiel, maar met kracht in blaast. Het kampvuur wordt intenser, groter, warmer, heftiger en mooier. Het gaat stralen!

Hoe kunnen we optimaal gebruik maken van deze twee elementen?

Deze volle maan gaat jou de gelegenheid geven om jouw innerlijke vuur te gaan laten branden zodat jij meer van jezelf kunt gaan zien en echt kunt gaan stralen. Je zult namelijk ook de behoefte krijgen om meer van jezelf te gaan laten zien aan de wereld! Misschien voel jij al aan alles dat dit vuur in jou meer is gaan branden, of wellicht voel je dat het vuur meer mag gaan branden. Het vuur element zal er in ieder geval voor gaan zorgen dat we de komende tijd veel kunnen initiëren! De komende periode zal het vuur element een rol gaan spelen in jouw leven. Je kunt hierbij denken aan alles wat het element vuur vertegenwoordigt in jouw psyche zoals:

  • Nieuwe inzichten omtrent werk of privé.

  • De behoefte krijgen om te gaan reizen.

  • De behoefte om bijvoorbeeld een verdiepende meditatie-training te gaan volgen om jezelf zo nog beter te leren kennen en te gaan meesteren.

  • De behoefte om jezelf meer te gaan uiten en te gaan stralen.

  • De behoefte om je passie te ‘gaan leven’.

Benut de energie van deze volle maan!

Je zult de komende tijd ervaren dat je meer invulling wil gaan geven aan je passie en dat je meer behoefte krijgt aan avontuur om jezelf zo beter te leren kennen. Je zult jezelf meer willen gaan uiten en je ‘excentrieke’ ideeën en bevinden wil je graag met je vrienden en met de wereld gaan delen. Je wilt vernieuwing in je leven, maar misschien weet je nog niet zo goed waar te beginnen?

De energie van de aankomende maan gaat je helpen om datgene te doen wat jij heel erg graag wil doen maar misschien nu nog niet helemaal durft. Deze volle maan is een mix van de kracht van de elementen Vuur en Lucht en dit wil zeggen dat je mag gaan kijken naar alles waar jouw vuur van gaat branden. Besteed de komende tijd aandacht aan je passie(s), dromen, inzichten die je hebt, je plannen en jouw creativiteit.

Om de elementen lucht en vuur optimaal met elkaar te kunnen laten samenwerken mag je er de komende tijd op letten dat jouw gedachtes, je overtuigingen en aangeleerd gedrag je niet in de weg blijven staan om datgene te gaan doen wat jij écht wil! Het element lucht staat voor je denkprocessen en waarnemingen en als je optimaal gebruik wil maken van je lucht element om zo je vuur element te kunnen gaan benutten, dan mag je de gedachten en overtuigingen die je nog tegenkomt gaan vernieuwen. Oude overtuigingen en gedachten die niet meer passen bij de persoon die je nu bent zijn obstakels geworden en deze mag je nu stap voor stap gaan onderzoeken en transformeren. Op deze manier kun jij je gedachtes, overtuigingen en ideeën opnieuw af gaan stemmen en herlijnen met de persoon die je nu bent en met de passie(s) en dromen van deze vernieuwde persoon. Door dit te doen maak je de weg vrij om actie te kunnen gaan ondernemen.

Het is nu een hele mooie periode om jezelf hierin te gaan vernieuwen! Je hoeft niet meteen met grote dingen te beginnen om je dromen waar te maken. Activeer jouw vuur en maak keuzes die ervoor gaan zorgen dat jij kunt gaan stralen! Het is nu de tijd om jouw plaats op het ‘wereld-podium’ in te nemen.

Voelt het als jouw moment om je innerlijke vuur meer te gaan laten branden? Weet jij diep van binnen dat je meer zou willen gaan leven naar je passies, dromen en datgene waarvoor jij hier echt op aarde bent? Misschien is een reis het stapje wat jij nodig hebt! Van 21 - 30 september reizen we met een groep vrouwen door Marokko en er kan nog 1 iemand met ons mee. Wie weet maak jij onze groep compleet!

Enjoy this Full Moon