Travel diary: Meditation & Boxing Retreat in Sidi Kaouki.

Afgelopen week was het tijd voor het derde Meditation & Boxing Retreat in Marokko. Deze keer voor de tweede keer in Sidi Kaouki. Ik vind het soms moeilijk om te omschrijven wat er met mij gebeurd als ik in Marokko ben en wat de reden is dat ik jullie zo graag mee wil nemen naar dit voor mij bijzondere land. Maar laat ik eens een poging doen.

Read More
Elke MoormanComment
Voor fitgirls.nl schreef ik over prestatiedrang.

Laat ik voorop stellen dat prestatiedrang niet verkeerd is. Het zorgt ervoor dat we in beweging blijven en het geeft ons de kracht om door te gaan. Prestatiedrang zorgt ervoor dat we dingen kunnen bereiken en onszelf blijven verbeteren. Wat echter niet goed is aan prestatiedrang, maar wat wel vaak gebeurt, is dat we willen presteren om de verkeerde reden. Als je namelijk presteert om ‘iemand’ te kunnen zijn, kan dit je op de lange termijn opbreken. 

Read More
Elke MoormanComment
De Berberlodge: liefde op het eerste gezicht..

Deze keer ging ik op bezoek bij de Berber Lodge in het dorpje Oumnas. Direct bij aankomst heet de eigenaar Romain Michel-Meniere mij een warm welkom en met veel liefde begint hij uitgebreid te vertellen over zijn laatste project: De Berber Lodge. Romain woont al jaren in Marokko en was betrokken bij de inrichting en het ontwerpen van vele hotspots in Marrakech. Afgelopen jaar besloot hij de drukte van de stad te ontvluchten en zijn eigen hotel net buiten de stad te openen.

Read More
Elke MoormanComment
Durf risico's te nemen: bepaal jij je eigen weg?

In mijn vorige artikel op www.fitgirls.nl vertelde ik over meditatie en waarom meditatie een cadeau is voor je mind en lichaam. Ik sloot af met de tekst dat je, door je mind op de juiste manier te trainen, je verbinding maakt met je hart én met je gevoel waardoor je lichamelijk en geestelijk tot veel in staat bent. Waarom dit volgens mij zo is? Daar vertel ik je graag meer over!

Read More
Elke MoormanComment
Doorgaan zoals altijd of een sprong in het diepe: kies jij voor jezelf?

Vanaf 1 november starten de fitgirls Dani & Lizzy de #LETSGETREAL CHALLENGE waarin zij alle vrouwen op social media vragen om hun ‘masker’ af te doen. De wereld zal zien wie we echt zijn! Hiermee willen zij een golf van realness, happy vibes en empowerment door social media laten gaan en iedereen zal deze warme energie gaan voelen doordat we samen het verschil maken!

Ook ik deed mee en deelde mijn verhaal op fitgirls.nl:

Read More
Elke MoormanComment
Een tip: omdat ik het hier zo leuk vond..

Marrakech, jaren geleden kwam ik er voor het eerst. Het was de eerste stad die ik in Marokko bezocht en waar mijn liefde voor dit land ontstond. Na mijn eerste bezoek aan Marrakech heb ik nog vele reizen door Marokko mogen maken en nog zoveel andere mooie plekken ontdekt. Marrakech is magisch, maar ook druk en in de zomer, warm!! En wat is het dan toch fijn als je  een fijn plekje hebt waar je tot rust kan komen in alle gekte van de stad.

Read More
Elke MoormanComment
Een exotische theetuin middenin de polder.

Middenin de Millingerwaard, een prachtig natuurgebied, ligt deze theetuin. Afgelopen zondag parkeerde ik de auto aan de rand van het natuurgebied en na een half uur lopen kwam ik aan bij de prachtige tuin. Helemaal verscholen in de Millingerwaard, wat een cadeautje! Een plek waar je heerlijk kunt lunchen en genieten van de prachtige bloemen en planten. Met mijn schrijfblok in de hand heb ik heerlijk zitten werken in de tuin. 

Read More
Elke MoormanComment
Nieuwe maan 23 juli 2017: Durf vernieuwend en uniek te zijn.

Aanstaande zondag is de energie van de nieuwe maan het sterkst om patronen te doorbreken en de keus te maken om verder te bouwen aan een lifestyle die ervoor zorgt dat jij de beste versie van jezelf kunt zijn!

Voordat ik uit ga leggen waar jij je de komende periode het beste in kunt ontwikkelen, gebruik ik eerst astrologische vaktaal om te duiden hoe wij aan deze informatie komen. Daarna leggen wij het uit zodat jij als lezer deze informatie kunt inzetten om jezelf te verbeteren en/of te vernieuwen.

Read More
Elke MoormanComment
Een onvergetelijke reis | Retreat Review @FITGIRLS

So it gets personal here! Deze reis leek voor ons precies op het juiste moment te komen. Soms vraag je jezelf af of je nog wel op de juiste koers zit en of de keuzes die je maakt wel goed zijn. Wij zaten precies in die fase. Een overvloed aan mogelijkheden voor FITGIRLS en voor onszelf, maar waar willen we ons nu echt op focussen? Wat willen we nu echt bereiken? Vooral voor onszelf; waar worden wij echt gelukkig van?

Read More
Elke MoormanComment
Volle maan 9 juli 2017 | Ontdek de kracht van emoties.

De maand juli is alweer een paar dagen begonnen en het belooft een intense maand te worden met de krachtigste volle maan van dit jaar op 9 juli om 10 over 6 in de ochtend!

Deze volle maan staat in het teken van het doorgronden van je emoties en onbestemde gevoelens. Omdat tijdens deze volle maan zowel de zon als de maan samenwerken met de planeten Pluto & Mars, wordt de kracht van deze volle maan nog eens extra geïntensiveerd. 

Read More
Nieuwe maan 24 juni 2017 - Ontwikkel je emotionele intelligentie.

Op 24 juni hebben we een krachtige nieuwe maan die jou kan helpen je emotionele intelligentie te vergroten! De zon en de maan staan tijdens deze nieuwe maan beide in het teken 'Kreeft' en dit zorgt ervoor dat jij de komende periode je emotionele intelligentie op verschillende niveaus in je leven verder kunt ontwikkelen. Emotionele intelligentie betreft de manier waarop je met emoties omgaat. Dit kunnen je eigen emoties, maar ook de emoties van anderen zijn. 

Read More
Elke MoormanComment
Een plaatsje op de wereld met 'special powers'.

Ik hou van reizen! Het liefst zo veel en zo vaak mogelijk en ondanks dat ik het liefst zo veel mogelijk van de wereld zie ga ik de afgelopen jaren met regelmaat naar Marokko. Het afwisselende landschap zorgt ervoor dat dit land mij nooit gaat vervelen en dat ik elke keer weer verrast blijf worden. 8 maanden geleden kwam ik terecht in Sidi Kaouki en mijn hart maakte een sprongetje.. 

Read More
Elke MoormanComment