Inspiratie rondreis Marokko

Ontdek in 10 dagen het echte Marokkaanse leven. We vertrekken vanuit Marrakech en gaan via de midden Atlas en prachtige valleien naar de Sahara! Ga mee op een onvergetelijk avontuur.

In mei 2019 organiseren wij de volgende inspiratie rondreis door Marokko. Wil jij Marokko graag verkennen maar doe je dit het liefst in een groep? Wij gaan mee tijdens deze reis door magisch Marokko! Let op: ladies only! (Deze reis is ook privé te boeken)

 DISCOVER MOROCCO, THE back to basic EDITION! 

rondreis-door-marokko-reisbureau

25 mei -3 juni 2019

DISCOVER MOROCCO

Vanuit Marrakech, via de midden en hoge Atlas naar de Sahara Desert. 10 dagen | 1150,- per persoon.

 • Marrakech ontdekken.

 • Een trekking maken in de bergen (midden Atlas)

 • Naar Ziz Vally (Palmbomen oase)

 • Slapen in de woestijn in Merzouga in een nomadenkamp om ultieme stilte te ervaren.

 • De Dades Vally ontdekken.

 • Overnachten in Ait Ben Haddou

 • Heel veel wandelen in de natuur.

  Wij hebben voor jou een beleving georganiseerd die jij niet snel gaat vergeten!

Wie zijn wij?

Welkom! Wij zijn Elke en Marleen en samen delen wij een grote passie. Marokko! Wij hebben zelf veel door dit magische land gereisd en de afgelopen jaren veel mooie plaatsen ontdekt. Deze ontdekkingen willen wij nu graag met jou delen. In een groep van maximaal 15 vrouwen gaan we:

Wat gaan we doen?

Marokko is een prachtig land en heeft zo veel te bieden. In het land zelf worden veel tours aangeboden die de 'standaard' route richting het Atlas gebergte en de woestijn afleggen. Door alle reizen die wij naar dit fantastische land gemaakt hebben ontdekte wij echter veel plekjes buiten de gebaande paden. Mooie verscholen hotels, het echte berber leven. Daarnaast krijgen wij steeds meer vragen van mensen die alleen naar Marokko willen, maar zich toch veiliger voelen in een groep. Zo ontstond het idee om een reis te organiseren waarin ruimte is voor jouw persoonlijke ervaring, maar waarin je de route aflegt met een groep gelijkgestemden en wij als host die jou de kennis en veiligheid verschaffen om in een paar dagen tijd het echte Marokko te ontdekken.

We hebben unieke locaties geselecteerd en laten jou in 9 dagen kennis maken met onze grote liefde: MAROKKO! 

Programma rondreis:

Dag 1  – Aankomst in Marrakech
Airport Transfer (45 minuten) lunch en welkomst maaltijd in de avond zijn inbegrepen.

Bij aankomst in Marrakech staat er een chauffeur voor jou klaar die jou ophaalt en je afzet bij de eco-lodge waar we de eerste nacht met de groep gaan doorbrengen. Marleen en Elke ontvangen jou bij aankomst in de lodge en zullen je voorzien van de nodige informatie. De eerste dag heb je de mogelijkheid om  lekker rustig te genieten van je aankomst in Marokko. Deze dag staat er een lunch en / of diner voor jou klaar afhankelijk van het tijdstip waarop jouw vlucht aankomt.

In de avond doen we een optionele meditatie voor iedereen die wil deelnemen. het thema van de rondreis is Back to Basic en tijdens de meditatie laten we je even een moment van rust nemen om zo de krachtige energie in Marokko te kunnen voelen.

Sfeerimpressie van de eerste locatie waar we gaan overnachten:

Dag 2  | Overnachten in een Ecolodge in Ait Bougmez Transport (7 hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vertrekken we om vanuit onze Ecolodge in Marrakech naar de richting Ait Boughmez. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur en bij aankomst staat er voor ons een heerlijke lunch klaar. Hier in de bergen gaan we de nacht doorbrengen  in een ecolodge en maken we ons klaar te maken voor de trekking die de volgende dag plaats gaat vinden!

Dag 3  –  | Mountain Trekking Ait Bougmez & overnachten in een berber Lodge
Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag worden we wakker in onze lodge en gaan we een trekking maken in een heel speciaal gebied genaamd: Ait Bougmez. In het Berber betekent deze naam 'de vallei in het midden' en dit gebied is gelegen in de Midden Atlas. In dit gebied ervaar je het echte berber leven en zie je boeren en schapenherders die ver van de bewoonde wereld leven. We gaan genieten van prachtige uitzichten en  lunchen bij een nomaden familie. Als we na onze wandeling weer terug komen, verblijven we de nacht in dezelfde Ecolodge in de bergen rondom Ait Bougmez.

Sfeerimpressie van de omgeving waar we gaan wandele3

Ecolodge-Marokko-Rondreis

Slapen in een Ecolodge

We slapen in een mooie lodge die onze uitvalsbasis is voor de trekking in het gebied van Ait Boughmez.(Deze foto is van de Lodge waar we overnachten op dag 2 & 3)

Dag 4   | Overnachten in Middelt Transport (4 hrs) Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vertrekken we uit Ait Boughmez en rijden we verder richting de woestijn. We overnachten in Middelt voordat we de volgende dag verder rijden naar de Ziz Vallei. Middelt is een bergdorpje tussen de midden en de hoge Atlas. Het is met een hoogte van 1.508 meter, één van de hoogst gelegen plaatsen in Marokko.

Dag 5 | Overnachten in Ziz Valley
Transport (8 hrs) Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vervolgen we onze tocht richting de woestijn, maar voordat we daar aankomen is het eerst tijd voor de Ziz Vallei!  De transfer tijd op deze dag is ongeveer 8 uur, maar onderweg stoppen we een aantal keer en gaan we lunchen op een mooie plek. Aan het einde van de middag bereiken we de vallei en we overnachten we in deze magische plaats omringd door 100den palmbomen. 

Dag 6   | Merzouga (Sahara desert)
Transport (2,hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

We worden vandaag wakker in de Ziz Valley en in de ochtend heb je de tijd om deze prachtige vallei te verkennen.

reisbureau-marokko-rondreizen-retreats

Beauty.. Ziz Valley

To the south, the valley widens, presenting a spectacular sight: a dense canopy of palms wedged between ancient striated cliffs, which date to the Jurassic period. It's worth taking some time here to explore the rich, untouristed palmeraie. - Lonely planet

 

In de middag vertrekken we naar Merzouga waar we na ongeveer 2 uur rijden aankomen.  Merzouga is het begin van de Sahara en onze uitvalsbasis om de woestijn te gaan ervaren. We slapen in een mooi en luxe nomaden tentenkamp waar we zullen gaan overnachten onder de prachtige sterrenhemel. 

Merzouga-rondreis-marokko

Slapen in de Sahara

(Foto gemaakt in het nomadenkamp waar we gaan overnachten)

Dag 7   | Dades Vallei | Ait ben Haddou
Transport (5hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Op deze dag begint onze terug tocht richting Marrakech en passeren we Vallée du Dades. Tussen Boumalne du Dadès en Ouarzazate strekt de prachtige Vallée du Dàdes (Dades-vallei) zich uit, die gelegen is tussen de Hoge Atlas in het noorden en de Djebl Sarhro in het zuiden. Vanwege de vele kasba’s en ksour wordt dit gebied ook wel de ‘Vallei van de duizend kasba’s’ genoemd. We gaan overnachten in Ait Ben Haddou!

Dag 8 | Aankomst Marrakech & vertrek (Transport 4hrs), Ontbijt & lunch inbegrepen

Vandaag maken we ons klaar om terug te gaan naar Marrakech maar in de ochtend hebben we nog even de tijd om Ait Ben Haddou te verkennen. 

Ait ben Haddou

Ait Ben Haddou

Onderweg passeren we de Tizi n'Tichka pass. We komen aan in Marrakech rond 16.00. De komende twee nachten gaan we doorbrengen in een klein hotel middenin de oude stad zodat je alle mogelijkheden hebt om de stad zowel met ons als zelf te verkennen.

Dag 9  – Marrakech
Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Suprise tour door de oude stad van Marrakech! Al jarenlang is Marrakech onze favoriet en vandaag gaan wij jou laten ervaren waarom. Je gaat op pad met een gids die jou de mooiste plekjes van de stad laat zien. Ook deze nacht overnachten we in de oude medina.

Dag 10 - Marrakech Ontbijt inbegrepen

Dag 10 is de laatste dag van deze rondreis en maken we ons klaar voor vertrek. Het hotel waar we verblijven ligt op ongeveer een kwartier afstand van de luchthaven in Marrakech dus je bent er zo! Afhankelijk van hoe laat je vlucht vertrekt kun je de stad in of rust je nog even uit in het hotel.

De kosten voor deze 10- daagse reis bedragen 1150,- per persoon op basis van een gedeelde kamer. Afhankelijk van het hotel waar we verblijven slaap je alleen, of op een gedeelde twee, drie of vierpersoonskamer. Alle maaltijden, al het vervoer (incl. air port pick up & drop off), wandelingen en excursies zijn inbegrepen in de prijs. We reizen rond in een bus met chauffeur en Marleen en Elke zijn de gehele reis aanwezig.

 • Let op: deze prijs is exclusief de vlucht naar Marokko en annuleringsverzekering.

 • Op deze reis is de STO-reisgarantie van toepassing.

Wil je meer weten over deze rondreis? stuur een mailtje naar elke@innerdoorway.nl of bel: 06-43050032

Wil je deze reis privé maken? Neem contact met ons op voor de kosten.

 


Deze rondreis is alleen voor vrouwen.