Inspiratie rondreis Marokko

Ontdek in 9 dagen het echte Marokkaanse leven. We vertrekken vanuit Marrakech en gaan via de midden Atlas en prachtige valleien naar de Sahara! Ga mee op een onvergetelijk avontuur.

In november 2018 organiseren wij een inspiratie rondreis door Marokko. Wil jij Marokko graag verkennen maar doe je dit het liefst in een groep? Wij gaan mee tijdens deze reis door magisch Marokko! Let op: ladies only!

 DISCOVER MOROCCO, THE back to basic EDITION! 

Rondreis-Marokko-01.jpg

1-9 november 2018  

 

 

DISCOVER MOROCCO

Vanuit Marrakech, via de midden en hoge Atlas naar de Sahara Desert. 9 dagen |  1095,- per persoon.

Wie zijn wij?

Welkom! Wij zijn Elke en Marleen en samen delen wij een grote passie. Marokko! Wij hebben zelf veel door dit magische land gereisd en de afgelopen jaren veel mooie plaatsen ontdekt. Deze ontdekkingen willen wij nu graag met jou delen. In een groep van maximaal 15 vrouwen gaan we:

  • Marrakech ontdekken.
  • De watervallen van Ouzoud bezoeken.
  • Een trekking maken in de bergen (midden Atlas)
  • Naar Ziz Vally (Palmbomen oase)
  • Slapen in de woestijn in Merzouga in een nomadenkamp om ultieme stilte te ervaren.
  • De Dades Vally ontdekken.
  • Overnachten in Ait Ben Haddou
  • Heel veel wandelen in de natuur.
Marokko-rondreis-innerdoorway-reisbureau
 
 

Wij hebben voor jou een beleving georganiseerd die jij niet snel gaat vergeten!

Wat gaan we doen?

Marokko is een prachtig land en heeft zo veel te bieden. In het land zelf worden veel tours aangeboden die de 'standaard' route richting het Atlas gebergte en de woestijn afleggen. Door alle reizen die wij naar dit fantastische land gemaakt hebben ontdekte wij echter veel plekjes buiten de gebaande paden. Mooie verscholen hotels, het echte berber leven. Daarnaast krijgen wij steeds meer vragen van mensen die alleen naar Marokko willen, maar zich toch veiliger voelen in een groep. Zo ontstond het idee om een reis te organiseren waarin ruimte is voor jouw persoonlijke ervaring, maar waarin je de route aflegt met een groep gelijkgestemden en wij als host die jou de kennis en veiligheid verschaffen om in een paar dagen tijd het echte Marokko te ontdekken.

We hebben unieke locaties geselecteerd en laten jou in 8 dagen kennis maken met onze grote liefde: MAROKKO! 

Programma rondreis:

Dag 1  – Aankomst in Marrakech
Airport Transfer (30 minuten) welkomst maaltijd in de avond is inbegrepen.

Bij aankomst in Marrakech staat er een chauffeur voor jou klaar die jou ophaalt en je afzet bij de eco-lodge waar we de eerste nacht met de groep gaan doorbrengen. Marleen en Elke ontvangen jou bij aankomst in de lodge en zullen je voorzien van de nodige informatie. De eerste dag heb je de mogelijkheid om  lekker rustig te genieten van je aankomst in Marokko. Deze avond beginnen we ons avontuur met een gezamenlijke welkomst maaltijd. 

Dag 2  – Ouzoud watervallen  | Overnachten in een Ecolodge in Ait Bougmez Transport (7 hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vertrekken we om 7.30 vanuit Marrakech naar de watervallen van Ouzoud. Hier gaan we wandelen onder begeleiding van een gids. Na onze wandeling vertrekken we verder richting de bergen waar we de nacht door gaan brengen in een lodge om ons klaar te maken voor de trekking die de volgende dag plaats gaat vinden!

Dag 3  –  | Mountain Trekking Ait Bougmez & overnachten in een berber Lodge
Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag worden we wakker in onze lodge en gaan we een trekking maken in een heel speciaal gebied genaamd: Ait Bougmez. In het Berber betekent deze naam 'de vallei in het midden' en dit gebied is gelegen in de Midden Atlas. In dit gebied ervaar je het echte berber leven en zie je boeren en schapenherders die ver van de bewoonde wereld leven. We gaan genieten van prachtige uitzichten en  lunchen bij een nomaden familie. Als we na een hele dag wandelen weer terug komen, verblijven we de nacht in dezelfde Ecolodge in de bergen rondom Ait Bougmez.

Ecolodge-Marokko-Rondreis

Slapen in een Ecolodge

We slapen in een mooie lodge die onze uitvalsbasis is voor de trekking in het gebied van Ait Boughmez.

Dag 4   | Overnachten in Ziz Valley
Transport (7 hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vervolgen we onze tocht richting de woestijn, maar voordat we daar aankomen is het eerst tijd voor de Ziz Vallei!  De transfer tijd op deze dag is ongeveer 7 uur, maar onderweg stoppen we een aantal keer en gaan we lunchen op een mooie plek. Aan het einde van de middag bereiken we de vallei en we overnachten we in deze magische plaats omringd door 100den palmbomen. 

Dag 5   | Merzouga (Sahara desert)
Transport (3,hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Na 3 uur rijden bereiken we Merzouga. Het begin van de Sahara. Vanuit Merzouga begint de 1,5 uur durende kamelentocht naar het luxe tentenkamp waar we zullen gaan overnachten onder de prachtige sterrenhemel.

Merzouga-rondreis-marokko

Slapen in de Sahara

Dag 6   | Dades Vallei | Ait ben Haddou
Transport (5hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Op deze dag begint onze terug tocht richting Marrakech en passeren we Vallée du Dades. Tussen Boumalne du Dadès en Ouarzazate strekt de prachtige Vallée du Dàdes (Dades-vallei) zich uit, die gelegen is tussen de Hoge Atlas in het noorden en de Djebl Sarhro in het zuiden. Vanwege de vele kasba’s en ksour wordt dit gebied ook wel de ‘Vallei van de duizend kasba’s’ genoemd. We gaan overnachten in Ait Ben Haddou middenin de oude kashba!

Dag 7 | Aankomst Marrakech & vertrek (Transport 4hrs), Ontbijt & lunch inbegrepen

Vandaag maken we ons klaar om terug te gaan naar Marrakech. Onderweg passeren we de Tizi n'Tichka pass. We komen aan in Marrakech rond 13.00. De komende twee nachten gaan we doorbrengen in een klein hotel middenin de oude stad zodat je alle mogelijkheden hebt om de stad zowel met ons als zelf te verkennen.

Dag 8  – Marrakech
Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Suprise tour door de oude stad van Marrakech! Al jarenlang is Marrakech onze favoriet en vandaag gaan wij jou laten ervaren waarom. Je gaat op pad met een gids die jou de mooiste plekjes van de stad laat zien. Ook deze nacht overnachten we in de oude medina.

Dag 9 - Marrakech Ontbijt inbegrepen

Dag 9 is de laatste dag van deze rondreis en maken we ons klaar voor vertrek. Het hotel waar we verblijven ligt op ongeveer een kwartier afstand van de luchthaven in Marrakech dus je bent er zo! Afhankelijk van hoe laat je vlucht vertrekt kun je de stad in of rust je nog even uit in het hotel.

De kosten voor deze 9- daagse reis bedragen 1095,- per persoon op basis van een gedeelde kamer. Afhankelijk van het hotel waar we verblijven slaap je alleen, of op een gedeelde twee, drie of vierpersoonskamer. Alle maaltijden, al het vervoer (incl. air port pick up & drop off), wandelingen en excursies zijn inbegrepen in de prijs. We reizen rond in een bus met chauffeur en Marleen en Elke zijn de gehele reis aanwezig.

  • Let op: deze prijs is exclusief de vlucht naar Marokko en annuleringsverzekering.
  • Op deze reis is de STO-reisgarantie van toepassing.

Wil je meer weten over deze rondreis? stuur een mailtje naar elke@innerdoorway.nl of bel: 06-43050032

Wil je deze reis privé maken? Neem contact met ons op voor de kosten.

 


Deze rondreis is alleen voor vrouwen.