INSPIRATIE RONDREIS DOOR MAROKKO

21 - 30 september 2019 & 23 mei - 1 juni 2020

WAT GAAN WE DOEN?

We vertrekken vanuit Marrakech en reizen via de midden Atlas en prachtige valleien naar de Sahara. Ondertussen trotseren we de bergpassen, wandelen we door dorpjes, eten we thuis bij de lokale bevolking en stemmen we ons af op het ritme in Marokko. Tijdens deze rondreis is er ruimte voor jouw persoonlijke ervaring, maar leg je de route af met een groep gelijkgestemden en wij als host die jou de kennis en veiligheid verschaffen om in 10 dagen tijd het echte Marokko te ontdekken. De nadruk tijdens deze reis ligt op ‘slow’ travel. We gaan het land met jou echt beleven. Dit doen we door de verbinding en connectie op te zoeken met de bevolking en natuur, te mediteren op plaatsen waar de energie krachtig en ongerept is en jou alle zorgen uit handen te nemen zodat jij je tijdens deze 10 dagen echt kunt ontspannen. Stel je open voor een uniek avontuur en laat je verrassen door magisch Marokko!

Let op: deze reis is voor lady’s only! Deze rondreis is ook privé te boeken en kan op maat gemaakt worden. Stuur ons een email voor de mogelijkheden.

Rondreis-Marokko-Innerdoorway-02.jpeg

Marrakech - Sahara

De kosten voor deze reis zijn 1295,-

Inclusief: 3 maaltijden per dag, 9 overnachtingen in mooie lodges en een luxe tentenkamp in de Sahara. Transport voor de gehele reis inclusief pick up en drop off vanaf het vliegveld in Marrakech. Excursies met lokale gidsen. Nederlandse en lokale begeleiding en chauffeur. Meditaties om echt te kunnen connectie met de krachtige energie in het land en zo tijdens het reizen ook een reis naar binnen te kunnen maken.

Wie zijn wij?

Welkom! Wij zijn Elke en Marleen en samen delen wij een grote passie. Marokko! Wij hebben zelf veel door dit magische land gereisd en de afgelopen jaren veel mooie plaatsen ontdekt. Deze ontdekkingen willen wij nu graag met jou delen. In een groep van maximaal 15 vrouwen gaan we:

Een wandeling maken door een vallei midden in de bergen op ongeveer 4,5 uur afstand van Marrakech (midden Atlas) en overnachten in mooie en kleinschalige (eco)lodges. De prachtige en nog on-ontdekte Ziz Vally (Palmbomen oase) verkennen onder begeleiding van een lokale gids. Slapen in de woestijn in Merzouga in een luxe nomadenkamp om ultieme stilte te ervaren. De Todra kloof in de Dades Vallei bezoeken. Overnachten in Ait Ben Haddou. Marrakech ontdekken. Wandelen in de natuur, eten bij de locals en een hele mooie route afleggen in 10 dagen. Dat is de inspiratie Rondreis!

Wij hebben voor jou een beleving georganiseerd die jij niet snel gaat vergeten! Meer weten? Lees dan verder onder de foto’s

Marokko is een prachtig land en heeft zo veel te bieden. In het land zelf worden veel tours aangeboden die de 'standaard' route richting het Atlas gebergte en de woestijn afleggen. Door alle reizen die wij naar dit fantastische land gemaakt hebben ontdekte wij echter veel plekjes buiten de gebaande paden. Mooie verscholen hotels, het echte berber leven. Daarnaast krijgen wij steeds meer vragen van mensen die alleen naar Marokko willen, maar zich toch veiliger voelen in een groep. Zo ontstond het idee om een reis te organiseren waarin ruimte is voor jouw persoonlijke ervaring, maar waarin je de route aflegt met een groep gelijkgestemden en wij als host die jou de kennis en veiligheid verschaffen om in een paar dagen tijd het echte Marokko te ontdekken.

We hebben unieke locaties geselecteerd en laten jou in 10 dagen kennis maken met onze grote liefde: MAROKKO! 

Programma rondreis:

Dag 1  – Aankomst in Marrakech
Airport Transfer (1,5 uur) lunch en welkomst maaltijd in de avond zijn inbegrepen.

Bij aankomst in Marrakech staat er een chauffeur voor jou klaar die jou ophaalt en je afzet bij de eco-lodge waar we de eerste nacht met de groep gaan doorbrengen. Marleen en Elke ontvangen jou bij aankomst in de lodge en zullen je voorzien van de nodige informatie. De eerste dag heb je de mogelijkheid om  lekker rustig te genieten van je aankomst in Marokko. Deze dag staat er een lunch en / of diner voor jou klaar afhankelijk van het tijdstip waarop jouw vlucht aankomt.

In de avond doen we een optionele meditatie voor iedereen die wil deelnemen. Het thema van de rondreis is Back to Basic en tijdens de meditatie laten we je even een moment van rust nemen om zo de krachtige energie in Marokko te kunnen voelen.

SFEERIMPRESSIE VAN EEN VAN DE LOCATIES WAAR WE GAAN OVERNACHTEN:

Dag 2  | Overnachten in een Ecolodge in Ait Bougmez Transport (4 hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vertrekken we richting Ait Boughmez. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur en bij aankomst staat er voor ons een heerlijke lunch klaar. Hier in de bergen gaan we de nacht doorbrengen in een ecolodge en maken we ons klaar te maken voor de wandeling die de volgende dag plaats gaat vinden.

Dag 3  –  | Wandeling door de vallei van Ait Bougmez & overnachten in een berber eco Lodge
Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag worden we wakker in onze lodge en gaan we een wandeling maken in een heel speciaal gebied genaamd: Ait Bougmez. In het Berber betekent deze naam 'de vallei in het midden' en dit gebied is gelegen in de Midden Atlas. In dit gebied ervaar je het echte berber leven en zie je boeren en schapenherders die ver van de bewoonde wereld leven. We gaan genieten van prachtige uitzichten en lunchen bij een nomaden familie. Als we na onze wandeling weer terug komen, verblijven we de nacht in dezelfde Ecolodge in de bergen rondom Ait Bougmez.

rondreis-Marokko-10.jpeg

Wandelen in de omgeving

Ait Boughmez

Dag 4   | Overnachten in Midelt Transport (6 hrs) Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vertrekken we uit Ait Boughmez en rijden we verder richting de woestijn. We overnachten in Midelt voordat we de volgende dag verder rijden naar de Ziz Vallei. Midelt is een bergdorpje tussen de midden en de hoge Atlas. Het is met een hoogte van 1.508 meter, één van de hoogst gelegen plaatsen in Marokko.

Dag 5 | Overnachten in Ziz Valley
Transport (3 hrs) Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag vervolgen we onze tocht richting de woestijn, maar voordat we daar aankomen is het eerst tijd voor de Ziz Vallei! De transfer tijd op deze dag is ongeveer 3 uur. Aan het einde van de ochtend bereiken we de vallei en deze dag gaan we overnachten in deze magische plaats omringd door 100den palmbomen. 

Dag 6   | Merzouga (Sahara desert)
Transport (1,5 hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

We worden vandaag wakker in de Ziz Valley en in de ochtend heb je de tijd om deze prachtige vallei te verkennen. Onder begeleiding van een gids maken we een wandeling door dit mooie gebied. In de middag vertrekken we naar Merzouga waar we na ongeveer 1,5 uur rijden aankomen. Merzouga is het begin van de Sahara en onze uitvalsbasis om de woestijn te gaan ervaren. We slapen in een mooi en luxe nomaden tentenkamp waar we zullen gaan overnachten onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7   | Dades Vallei | Ait ben Haddou
Transport (5hrs), Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Op deze dag begint onze terug tocht richting Marrakech en passeren we Vallée du Dades. Tussen Boumalne du Dadès en Ouarzazate strekt de prachtige Vallée du Dàdes (Dades-vallei) zich uit, die gelegen is tussen de Hoge Atlas in het noorden en de Djebl Sarhro in het zuiden. Vanwege de vele kasba’s en ksour wordt dit gebied ook wel de ‘Vallei van de duizend kasba’s’ genoemd. We gaan overnachten in Ait Ben Haddou!

Dag 8 | Aankomst Marrakech & vertrek (Transport 4 hrs), Ontbijt & lunch inbegrepen

Vandaag maken we ons klaar om terug te gaan naar Marrakech maar in de ochtend hebben we nog even de tijd om Ait Ben Haddou te verkennen. Dit gaan we doen onder begeleiding van een gids.

Onderweg passeren we de Tizi n'Tichka pass. We komen aan in Marrakech rond 16.00. De komende twee nachten gaan we doorbrengen in een klein hotel middenin de oude stad zodat je alle mogelijkheden hebt om de stad zowel met ons als zelf te verkennen.

Dag 9  – Marrakech
Ontbijt, Lunch, Diner inbegrepen

Vandaag heb je in de ochtend de tijd om zelf Marrakech te gaan verkennen en in de middag hebben wij nog een mooie verassing op de planning staan. Ook deze nacht overnachten we in de oude medina.

Dag 10 - Marrakech Ontbijt inbegrepen

Dag 10 is de laatste dag van deze rondreis en maken we ons klaar voor vertrek. Het hotel waar we verblijven ligt op ongeveer een kwartier afstand van de luchthaven in Marrakech dus je bent er zo! Afhankelijk van hoe laat je vlucht vertrekt kun je de stad in of rust je nog even uit in het hotel.

De kosten voor deze 10- daagse reis bedragen 1295,- per persoon op basis van een gedeelde kamer. Afhankelijk van het hotel waar we verblijven slaap je alleen, of op een gedeelde twee of driepersoonskamer. Alle maaltijden, al het vervoer (incl. air port pick up & drop off), wandelingen en excursies zijn inbegrepen in de prijs. We reizen rond in een bus met chauffeur en Marleen en Elke zijn de gehele reis aanwezig.

  • Let op: deze prijs is exclusief de vlucht naar Marokko en annuleringsverzekering.

  • Op deze reis is de STO-reisgarantie van toepassing.

Wil je meer weten over deze rondreis? stuur een mailtje naar elke@innerdoorway.nl of bel: 06-43050032

Wil je deze reis privé maken? Neem contact met ons op voor de kosten.

Simone Braaksma van de website www.modernehippies.nl maakte deze reis met ons en deelde haar ervaring via moderne hippies. Wil je haar ervaring lezen of deze reis zelf boeken?

Lieve Marleen en Elke, super bedankt voor deze prachtige reis die echt alle verwachtingen heeft overtroffen! Dit was alleen maar liefde. En alle lieve, mooie vrouwen, dank jullie wel voor dit heerlijke avontuur, liefde, warmte en nieuwe vriendschappen.

Lieve Elke en Marleen!! Bedankt voor deze MAGIC REIS en voor alles wat jullie voor ons hebben betekent tijdens onze bijzondere reis!! De hechte band en vriendschappen die zijn ontstaan komt door jullie!

SFEERIMPRESSIE? KLIK DAN ONDERSTAANDE VIDEO AAN..