top of page
Marokko back to basic rondreis

MAGISCH

MAROKKO

HET ECHTE MAROKKO

IN 12 DAGEN | BACK TO BASIC MET INNERDOORWAY

scroll

RELEASE YOUR INNER NOMAD!

12-daagse rondreis | Ladies Only

Trotseer bergpassen, wandel door dorpjes, eet thuis bij de lokale bevolking en stem je af op het ritme van Marokko; ga mee op onze 12-daagse rondreis! Deze magische en unieke reis start in Marrakech en leidt je via de bergen (midden Atlas), prachtige valleien en kleine dorpjes in een rustig tempo naar de Sahara, waar we overnachten in een nomadenkamp. Samen met een groep gelijkgestemde vrouwen leggen we in 10 dagen 1500 kilometer af. Release your Inner NOMAD!


De meditaties van Elke helpen je om echt te connecten met jezelf en het mystieke Marokko. We slapen in fijne en mooie eco lodges, duurzaamheid is voor ons enorm belangrijk. De 12-daagse rondreis is volledig gebaseerd op slow travel. Een bijzondere reis om nooit meer te vergeten! De eerstvolgende Bergen/Sahara reis vindt plaats van 29 maart – 9 april 2021.
 

Dag 1

Airport Transfer (2 uur)


De dag van aankomst in Marrakech! Er staat een chauffeur klaar die jou ophaalt en je afzet bij de eerste lodge waar Marleen en Elke je ontvangen. De eerste dag heb je de mogelijkheid om lekker rustig te genieten van je aankomst in Marokko. Lunch 

welkomstmaaltijd zijn inbegrepen.

Dag 2

 Transport (4 uur)

 

Vandaag vertrekken we richting de Happy Valley: de prachtige & nog onontdekte vallei van Ait Boughmez. Hiervoor steken we de hoge bergpassen over. We brengen de nacht door in een ecolodge in de bergen.

Dag 3 & 4

Op de derde en de vierde dag verkennen we de vallei van Ait Bougmez. In dit gebied ervaar je het échte berberleven! We wandelen door de natuur en door dorpjes en we ontmoeten de  lokale bevolking die ver van de bewoonde wereld leeft. 

Dag 5

Transport (8 uur)

Een lange reisdag! We vertrekken vroeg in de ochtend uit Ait Boughmez en rijden verder richting de woestijn. We hebben nog flink wat kilometers voor de boeg voordat we aankomen in de Sahara en daarom overnachten we in Midelt.

Dag 6

Transport (3 uur)

 

Vandaag vervolgen we onze tocht richting de woestijn, maar voordat we daar aankomen is het eerst tijd voor de super speciale Ziz Vallei. Wij zijn echt verliefd op deze onontdekte parel. We overnachten op deze magische plek in een lodge omringd door duizenden palmbomen.

Dag 7

Transport (1,5 uur)

 

We worden wakker in de Ziz Valley en rusten in de ochtend lekker uit. In de middag vertrekken we naar Merzouga. Merzouga is het begin van de Sahara en tevens onze uitvalsbasis om de woestijn te gaan ervaren. We slapen in een mooi en luxe nomaden tentenkamp onder de sterrenhemel.

Dag 8

Transport (6 uur)

 

We worden wakker in de stille Sahara. Na het ontbijt is het tijd om onze spullen te pakken en aan de terugreis richting Marrakech te beginnen. Maar voordat we daar aankomen verblijven we eerst nog 2 nachten in Ait Ben Haddou!

Dag 9 & 10

Transport (4 uur)

 

Dag 9 brengen we door in Ait Ben Haddou. Je kunt deze dag lekker relaxen of een wandeling maken in de oude kasbah. De volgende ochtend maken we ons klaar om naar Marrakech te vertrekken. Rond het middaguur komen we aan in de bruisende stad.

Dag 11

Vandaag heb je in de ochtend de tijd om zelf Marrakech te gaan verkennen. Wij maken je wegwijs door onze favoriete routes met jou te delen en daarna kun je lekker op onderzoek uit.

 

In de middag staat er een verrassing op de planning.

Dag 12

De laatste dag van deze rondreis... Op deze dag maak je je klaar voor vertrek. Het vliegveld ligt op ongeveer een kwartier afstand van de riad, dus je bent er zo! Afhankelijk van het tijdstip waarop je vlucht vertrekt kun je de stad in of rust je nog even uit in de riad. 

Blijf je langer in Marrakech? Wij geven je graag tips!

Rondreis Bergen/Sahara 29 maart - 9 april 2021
Wanneer
29 mrt. 2021 11:00 – 09 apr. 2021 13:00
Waar
Marokko,
Marokko