top of page

Mediteren is HOT!

Bijgewerkt op: 5 jun. 2020


Mediteren is HOT! En dat is niet voor niets want regelmatig mediteren zorgt ervoor dat je mind fit, flexibel en helder wordt. Een fitte mind helpt je om mentaal je grenzen te kunnen verleggen waardoor jij uiteindelijk de mogelijkheid hebt jezelf echt te leren kennen en het maximale uit jezelf te halen. Mediteren geeft je de mogelijkheid je gevoelens en gedachten waar te kunnen nemen en je bewust te worden van wat er werkelijk in jou speelt. 


“Slow your mind down enough to see what it is doing. Become aware of what you allow your mind to do.”

Je onbewuste plaatjes en patronen bepalen voor een groot gedeelte hoe jij je leven ervaart en zij kleuren jouw werkelijkheid, jouw bril waarmee je naar jezelf en naar de wereld kijkt. Onze gedachten en emoties bepalen voor een groot gedeelte onze werkelijkheid en kunnen onze dromen scheppen of vernietigen. Vaak zijn onze patronen onbewust en daarom heel interessant om te onderzoeken als je erachter wil komen welke emoties en gedachten jouw wereld bepalen. Mediteren geeft je de mogelijkheid een time out te nemen en je gedachten en emoties te onderzoeken. 

  • Waar ben je bang voor? 

  • Wat houdt jou tegen? 

  • Wat heeft je in het verleden gekwetst en zorgt er nu voor dat je jezelf tegenhoudt om volledig te kunnen zijn wie je bent? 

  • Wie ben jij als je werkelijk loslaat wie je denkt te zijn?

We zijn zo gewend om alles wat we meemaken te beoordelen met goed of fout, om prettige gevoelens toe te laten en vervelende gevoelens te blokkeren. Maar wie bepaald wat goed of fout is en wie zegt dat jij er last van moet hebben? Lastige gevoelens wegstoppen, NEE! Deze gevoelens zijn er voor jou, zij vertellen jou wat er mogelijk is.


Voor mij is meditatie de manier om erachter te komen wat er écht in mij speelt en waar voor mij ontwikkeling mogelijk is. Of het altijd leuk is om te onderzoeken wie je bent en waarom je dingen doet zoals je ze doet? Nee hoor, er zijn genoeg momenten, genoeg inzichten waar je helemaal niet blij van wordt. En dan? Probeer je gedachten en gevoelens toe te laten. Ze te laten komen en ze er gewoon te laten zijn. Want wat zouden we zijn als we alles al exact zo hadden zoals we het zouden willen? Wat valt er dan nog te dromen, wat valt er dan nog te leren. En, wanneer is genoeg genoeg? 


“The old must be released so that the new can enter”


FLOW 


En opeens beleef je dan een moment waarop je ervaart dat alles klopt, zo’n moment waarop alles samenkomt. FLOW! Onze angsten onder ogen zien en ons kwetsbaar opstellen zorgt ervoor dat de wereld ons haar geheimen laat zien. Het geeft ons de mogelijkheid de beste versie van onszelf te worden. De versie die vrij is van oordeel, de versie die vrij is om zijn/haar eigen keuzes te maken. Die versie die anderen weet te inspireren door gewoon zichzelf te zijn. En als er dan toch weer de twijfels of vervelende gevoelens komen? Just let them be. Zie ze als jouw mogelijkheid om nog verder te komen en verder te groeien in bewustzijn.7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page