top of page

Sidi Kaouki | Een plaats op de wereld met special powers


Ik hou van reizen! Het liefst ga ik zo vaak mogelijk. Ondanks dat ik het liefst zo veel mogelijk van de wereld zie, ga ik de afgelopen jaren met grote regelmaat naar Marokko het land waar ik in 2012 enorm verliefd op ben geworden. Het afwisselende landschap zorgt ervoor dat dit land mij nooit gaat vervelen en dat ik elke keer weer verrast blijf worden. In 2017 kwam ik voor het eerst in het slaperige surfdorpje Sidi Kaouki en mijn hart maakte een sprongetje...


Het was al laat toen we aankwamen en toen ik uit de auto stapte overviel mij meteen een speciaal gevoel. De energie van deze plaats: MAGIC! 


De volgende dag sprak ik met mensen uit het dorp en zij vertelde mij dat er lang geleden een 'healer' in dit gebied woonde. Zijn graftombe staat op het strand en volgens de bewoners heeft dit gebied om deze reden magische krachten.


“Als je hier eenmaal geweest bent zal je altijd willen terugkeren naar deze omgeving”

werd mij verteld. 


Op het eerste gezicht stelt het plaatsje niet veel voor. En is niets maar dan ook helemaal niets te doen. Sidi Kaouki is niet meer dan een lang zandstrand met langs de kust een paar restaurantjes. Maar toch, er is iets. Een energie die ervoor zorgt dat je je vrij voelt. Een energie die je oplaad en die je de mogelijkheid geeft patronen en routines te doorbreken. Dit is de plaats waar ik naar op zoek was! Dit moest onze nieuwe retreat bestemming worden. 


Inmiddels is Sidi Kaouki al jarenlang onze uitvalsbasis. Inmiddels mochten wij al meer dan 300 mensen ontvangen in dit heerlijke dorpje. Wanneer ga jij mee?


Liefs Christiano & Elke

14 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page