top of page

Energetische cycli

Bijgewerkt op: 29 mei 2020

Wist jij dat duizenden jaren geleden een nieuw jaar begon op 21 maart en niet op 1 januari? Vele natuur religies hielden deze datum aan en nog steeds is het zo dat energetisch gezien het nieuwe jaar op onze eerste lentedag begint.


EEN JAAR ENERGETISCH AFSLUITEN


Astrologisch gezien zijn de weken voor 21 maart daarom een interessante periode. Op energetisch niveau zijn we dan namelijk nog bezig met het afsluiten van het oude jaar. Op fysiek niveau hebben we dit natuurlijk al gedaan op 1 januari, maar energetisch gezien begint een nieuw jaar op 21 maart samen met de energie van de lente.


Waarom het belangrijk is om hierbij stil te staan?


Het leven bestaat uit cycli en dat wil zeggen dat er voor alles een tijd is. Vaak denken we druk te moeten zijn om productief te zijn en hebben we het idee dat ‘rust’ niet kan, mag, of zelfs tijdverspilling is. Maar, voor alles in ons leven is een tijd!

"Er is een tijd om blij te zijn en een tijd om verdrietig te zijn. Er is een tijd om hetzelfde te blijven en een tijd om te veranderen. Er is een tijd om actie te ondernemen en er is een tijd om stil te staan."

Hoe meer je afgestemd bent op de cycli van het leven en op jouw eigen cycli, hoe sneller je je doelen zult gaan bereiken. Als je afgestemd bent weet je namelijk wanneer je het beste kunt handelen en wanneer het goed is om rust te nemen. Hoe meer jij je afstemt op de cycli van het leven, hoe meer je ook je eigen cycli zult gaan herkennen. Het herkennen van je eigen cycli zal ervoor zorgen dat je steeds meer in harmonie kunt gaan leven. Harmonie ontstaat namelijk als je weet wanneer je moet handelen en wanneer je niet moet handelen.


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page