top of page

Mediteren een goed idee? YES!

Alle meditaties die wij geven hebben als doel om jou je systeem te leren beheren. (En dan hebben we het over dat stukje systeembeheer waar geen ICT’er aan te pas komt.) Volgens ons is dit super belangrijk in de huidige tijd waarin we leven. Onze wereld is volop in verandering en daarom is het belangrijk om onszelf écht te leren kennen en ons te blijven vernieuwen.

Voor ons is meditatie hiervoor dé tool!
Fase 1

De beginfase is bedoeld om mentale rust en helderheid te bereiken. Hierdoor kom je los van de alledaagse bezigheden en kan je lichaam zich herstellen en weer opladen. Alleen van de gedachte word je toch gewoon al zen? 


Fase 2

In de tweede fase begin je los te komen van je gedachten en emoties en merk je dat je je al beter kunt focussen. Je krijgt meer behoefte aan meditatie en kunt makkelijker bij jezelf blijven, ondanks drukte en stress. Tijd nemen voor jezelf wordt steeds eenvoudiger. Discipline, structuur en jezelf ordenen worden een levensstijl. Fase 2 kun je al bereiken na drie maanden regelmatig mediteren. 


Fase 3

In fase 3 is mediteren al echt een levensstijl aan het worden. Je begint de diepere lagen van jezelf te kennen en soms zelfs te doorgronden. Je focus wordt langzaamaan laserscherp en je kunt je leven steeds makkelijker afstemmen op wat jij nodig hebt. Je kijkt helder naar jezelf en naar je omgeving en je behoefte om te ‘flowen’ wordt meer en meer. De drang naar authenticiteit en innovatie wordt alsmaar groter en je oordeel naar anderen steeds kleiner. Je beseft dat iedereen een eigen proces heeft, net zoals jij. Iedereen doet net zoals jij zijn best. Je bent creatiever en intuïtiever en de connectie met jezelf, met anderen en je omgeving wordt steeds fijner en echter. Het gemak waarmee jij je doelen bereikt, neemt gestaag toe. Dit komt voornamelijk omdat je doelgerichter, helderder en daadkrachtiger bent geworden. Passie en overgave aan jezelf, spelen hierbij een grote rol. Je kunt fase 3 al bereiken na zes maanden regelmatig mediteren. 


Niveau van bewustzijn

Mediteren heeft alles te maken met het verlagen van je hersenactiviteit. Je kunt het zo zien dat je tijdens een meditatie overschakelt naar een andere staat van bewustzijn. (Ja, het gaat diep.) Hierdoor kun je op een andere manier waarnemen. We kennen verschillende bewustzijnsniveaus en de daarbij behorende hersengolven. De hersengolven die door de wetenschap zijn aangetoond zijn: Beta-, Alfa,- Theta,- Delta en Gamma.


Stapje verdergaan?

De meeste meditaties brengen je naar een Alfa niveau. Dit is een hersenactiviteit die ontspanning bevordert. Onze methode gaat echter een stapje dieper (jazeker) en bevordert de aanmaak van Theta- en Delta hersengolven. Theta hersengolven worden aangemaakt tijdens een diepe meditatieve staat. Deze hersengolf is optimaal om te herstellen, stimuleert je creativiteit en werkt optimaal om te visualiseren. Delta hersengolven worden normaal gesproken alleen aangemaakt tijdens diepe slaap; de ultieme hersengolf om innerlijke stilte, diepe rust en laserscherpe focus te bereiken. Zie jij jezelf dit punt al bereiken?


Onze trainingsmethode stimuleert dus de aanmaak van Theta- en Delta hersengolven. Het is wetenschappelijk bewezen dat Theta- en Delta hersengolven ervoor zorgen dat je mind flexibel, fit, krachtig en helder wordt. Tijdens onze trainingen leren wij jou alles over de werking van onze hersengolven en waarom het verlagen van je hersenactiviteit zo effectief is. We mediteren op Theta- en Delta niveau en laten je de kracht ervan ervaren.


Met ons mediteren? Dat kan tijdens onze retreats, rondreizen & workations. We vertellen je dan graag alles over onze grote passie. Wil je alvast met meditatie aan de slag in Nederland? Onze retreat coaches (Innertechnology) geven ook trainingen in Nederland! Binnenkort zijn onze Online Retreats ook toegankelijk via een e-learning.


Wil jij dat wij je op de hoogte houden? Schrijf je dan via de homepage in voor onze nieuwsbrief.

76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page