top of page

Nieuwe maan in Steenbok op 2e Kerstdag. Ga fris het nieuwe jaar in!

Reflectie, een woord waarover wij de afgelopen weken veel geschreven hebben! En terwijl jij wellicht ook aan het reflecteren bent op het afgelopen jaar, heeft de nieuwe maan aanstaande donderdag nog iets anders moois voor jou in petto. Een cadeautje voor iedereen die belemmerende patronen in 2020 achter zich wil gaan laten.


Voordat ik je hier meer over vertel kijken we samen kort terug op de afgelopen twee weken. Wij zijn benieuwd hoe deze weken voor jou waren! Het einde van het jaar is nu echt bijna in zicht en dat maakt dat we ons nog steeds in een afrondende fase bevinden. Misschien ontving jij de afgelopen twee weken inspiratie en weet je opeens welke kant je op wil. Of wellicht voelde je dat je echt behoefte hebt aan rust. Het zijn nog steeds mooie dagen om je mee te laten bewegen op het ritme van het leven en om terug te blikken en te werken aan je visie!


Twee weken geleden gaven wij het volgende advies: Doe een stapje terug om zo tot rust en bezinning te komen. Rust lekker uit en werk aan je visie. Op deze manier ga jij in 2020 weer lekker aan de slag vol energie en inspiratie!

De nieuwe maan op donderdag 26 december sluit hier mooi bij aan. Want terwijl jij de afgelopen weken terug keek naar alles wat zich het afgelopen jaar heeft afgespeeld, werden er wellicht ook patronen zichtbaar die jou eigenlijk helemaal niet meer dienen. Ben jij je hier bewust van geworden? Heb jij de intentie om hier bewust van te worden?

Dan is deze nieuwe maan speciaal voor jou!


“De nieuwe maan op donderdag 26 december is speciaal voor mensen die los willen breken uit patronen die nog enorm belemmerend zijn.”

Zijn de patronen voor jou al zichtbaar? Als dat nog niet zo is, zou dit wel eens hét moment kunnen zijn dat jij besluit je hiervan bewust te worden! Wil je erachter komen welke patronen jou belemmeren om stappen te kunnen zetten? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Zijn er belemmerende situaties in mijn leven die zich blijven herhalen?

  • In welke situaties handel ik nog vanuit angst of veiligheid?

  • Waarom ben ik bang om keuzes te maken?

  • Waar heb ik weerstand tegen?

  • Wat weerhoudt mij ervan om mijn dromen waar te maken?

“Nieuwe maan in Steenbok gaat jou helpen om jezelf te bevrijden van patronen die jou niet langer dienen. ”

Een Steenbok stelt de top van een steile berg als doel en geeft niet op totdat hij dit doel bereikt. Hij klimt omhoog, valt naar beneden, schudt zijn hoofd en begint onvermoeibaar weer opnieuw, net zolang tot hij de top heeft bereikt. De Steenbok geeft niet op totdat hij zijn doel heeft bereikt. Mensen die onder invloed van het sterrenteken Steenbok zijn geboren zullen dit zeker herkennen.


Steenbok energie staat voor doorgaan, steeds weer doorgaan. Deze energie is systematisch, doelgericht, effectief en efficiënt. Angst en twijfels worden gezien als uitdagingen en niet als beperkingen. Steenbok energie denkt namelijk: Hoe groter de angst, hoe hoger de prijs die ik ontvang als ik mijn doel bereik. Bij de energie van Steenbok spelen uitdaging en bewijsdrang een grote rol. Een energie die zeer helpend is om dingen te bereiken die in de eerste instantie onmogelijk lijken. Een fijne energie om anders te gaan kijken naar dingen die jou nog tegenhouden!


Zie bewijsdrang als middel.


Besef dat als je bewijsdrang op de juiste manier in wil zetten het wel los moet staan van jouw eigenwaarde. Bewijsdrang is een middel en niet het doel! Als bewijsdrang het doel wordt, dan gaat het niet echt om het bereiken van je doelen, maar om aan jezelf te kunnen laten zien dat jij “goed genoeg bent“. Zorg daarom dat bewijsdrang een middel blijft. Anders heb jij onbewust telkens een andere uitdaging nodig om ‘iemand’ te kunnen zijn. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je uit balans raakt en opbrandt. Zie je bewijsdrang als middel, dan verandert dit meteen! Dingen gaan dan vanzelf en jouw bewijsdrang gaat een mooi gereedschap worden om je dromen waar te maken.

De nieuwe maan op 26 december staat conjunct de planeet Jupiter in het Sterrenteken Steenbok en daarom is de periode na de kerstdagen erg gunstig om je doelen helder te krijgen. Je mag gaan besluiten om alle problemen en belemmeringen die jij nog ervaart in je leven vanaf nu te gaan zien als uitdagingen en niet langer als obstakels. Ga ervoor, net als de Steenbok. Maak vol overgave een plan en werk doelgericht en systematisch. Geef niet op totdat jij je belemmerende patronen overstijgt en bereikt wat jij echt wil bereiken!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page