top of page

Nieuwe maan in Tweelingen: tijd om écht te gaan communiceren

Bijgewerkt op: 29 mei 2020

Aanstaande vrijdag om 19.40 is de energie van de nieuwe maan op haar sterkst. Dit is een perfect moment om een nieuwe start te maken, aan een planning te beginnen of om een intentie te zetten voor de komende tijd. Het thema van deze nieuwe maan is communicatie. Voor ons een onwijs interessant thema, en voor jou ongetwijfeld ook!

Als organisatie merken we dat het thema communicatie vaak een beetje ondergesneeuwd is.

Velen zien communicatie alleen als een verbale of visuele activiteit. Voor ons is communicatie echter veel meer dan dat. Wij zien communicatie als interactie. Als een samenhang in energie en vibratie.

Ben jij je ervan bewust dat je altijd met álles communiceert wat er is? Nee? Dan kunnen wij je vertellen dat je echt altijd communiceert met alles om je heen. Als we dit niet beseffen missen we de boodschap die de aarde, de kosmos en andere mensen ons echt willen vertellen. Door écht te leren communiceren zijn we in staat om samen te werken en te bouwen, om zo te kunnen groeien als geheel.


Een korte terugblik op de nieuwe maan in Tweelingen in 2019


Deze nieuwe maan in Tweelingen zal de energie van communicatie in ons allen stimuleren. In principe gebeurt dit elk jaar met de nieuwe maan in Tweelingen. Vorig jaar was het nieuwe maan in Tweelingen op 3 juni. Communicatie op het werk en met je collega’s was toen het thema. Door op een harmonieuze manier en zonder oordeel te kijken en te luisteren naar wat de ander te vertellen heeft, kun je veel leren over jezelf en de persoon voor je, was toen de les.


Opmerkelijk is dat ik (Christiano) in die periode (juni 2019) merkte dat mijn coachingstrajecten in het bedrijfsleven erg gericht waren op de onderlinge communicatie tussen werknemers en werkgevers. Geweldloos communiceren, oftewel de vraag ‘hoe kan ik mezelf uitspreken zonder de ander aan te vallen’, was toen de uitdaging voor mijn cliënten. Persoonlijk vind ik dit een heel gaaf en uitdagend thema.


Dit jaar gaat het om communicatie in relaties en holistische communicatie


Nu we een jaar verder zijn komt dit thema deze nieuwe maan weer naar boven, maar dan met een ander tintje. In vaktermen: een retrograde Venus conjunct Mercurius en noordknoop in het sterrenbeeld Tweelingen, plus de nieuwe maan staat in het begin van het sterrenbeeld Tweelingen. Wat betekent dit, zul je je nu afvragen. Ik leg het je uit.


Twee belangrijke onderwerpen tijdens de nieuwe maan in Tweelingen dit jaar zijn communicatie in relaties en holistisch communiceren. Hieronder licht ik beide onderwerpen toe.


Communicatie in relaties


Relaties uit het verleden. Relaties die we niet helemaal begrepen hebben, of die we nog niet helemaal hebben verwerkt. We gaan de behoefte voelen om over deze relaties te communiceren. Het gaat hierbij om alle vormen van relaties: in de liefde, op het werk, in families en tussen vrienden. Je vraagt je misschien af waarom de communicatie in relaties juist nú belangrijk gaat zijn. Dat komt omdat de aarde haar trilling aan het verhogen is en daarbij hoort een andere vorm van communiceren. Het heeft voornamelijk te maken met de 'onderliggende intentie' van jouw manier van communiceren. Wil jij iets zeggen om een statement te maken en je gelijk te halen, of wil jij iets zeggen om echt iets te delen met de ander?


Nu krijg jij de kans om de gebeurtenissen vanuit het verleden met betrekking tot relaties te helen. Om vervolgens verder te kunnen groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling. Speelde er in het verleden verdriet, teleurstelling of desillusie, dan is het belangrijk om te stoppen met elkaar de schuld te geven. Ga er vanuit dat de meesten van ons de beste intenties hebben. De meeste ellende wordt veroorzaakt door miscommunicatie en onwetendheid. Daarom is het zo onwijs belangrijk om terug te kijken naar je verleden, zonder oordeel, om zo de volgende stap te maken in bewustzijn.


Leer jezelf aan om geweldloos, duidelijk en liefdevol te communiceren. Iedereen is anders, dus neem de tijd om een brug te bouwen tussen jouw mening en de mening van de persoon tegenover jou. Ben je sneller dan de persoon tegenover je, doe dan liefdevol een stapje terug. Ben je langzamer dan de persoon tegenover jou, geef dit dan liefdevol aan. Als je iets wilt vertellen, vertel dit dan liefdevol, ongedwongen en geef de ander de ruimte om het te kunnen ontvangen. Samen moeten we dit doen. Met een klein beetje moeite gaat het ons echt lukken. Laten we nu de keuze maken om dit met zijn allen te gaan doen. En geloof ons: communicatie is de manier!


Holistische communicatie


Je praat over holistische communicatie als je beseft dat alles constant met elkaar aan het communiceren is. Kijk eens naar de natuur en besef hoe zij communiceert om de harmonie en de balans te handhaven. Alles is met elkaar in verbinding en constant met elkaar aan het communiceren. Verbinding is dus eigenlijk de puurste vorm van communicatie. En verbinding begint met het afstemmen op de vibratie die zich op dat moment aandient. Deze vibratie kan vanuit een persoon naar jou toekomen of ontstaat door een bepaalde situatie waarin je terecht komt. Vibratie is informatie. Hoe beter jij kunt begrijpen wat vibratie inhoudt, hoe sneller jij kunt waarnemen wat er echt gebeurt.


We hebben al vaker aangekaart dat alles vibratie is. De wetenschap heeft aangetoond dat alles op atomisch niveau vibreert. Zo vibreert hout bijvoorbeeld anders dan metaal of koper en is het uiteindelijk de vibratie die het verschil maakt tussen deze stoffen. Atomen vibreren, maar raken elkaar fysiek niet aan. Zij nemen een bepaalde vorm aan door middel van vibratie patronen. De frequentie van de vibratie bepaalt de vorm van de materie. De vibraties stemmen zich af op elkaar en communiceren met elkaar om een vibratie patroon af te spreken en dát vormt uiteindelijk de materie. Dus ja, echt alles is vibratie.


Door open te staan voor vibratie om je heen kun je echt leren communiceren. Met het diepste deel in jezelf, met je lichaam, met de wereld en de kosmos om je heen. Dit is uiteindelijk waar we allemaal naartoe gaan. Het is een omschakeling die even tijd nodig heeft, maar dan hebben we ook echt iets heel wezenlijks te pakken. Deze nieuwe maan geeft ons dankzij de unieke line up van planeten de kans om een stap te zetten in holistische communicatie.

Maak er gebruik van en waag de sprong!

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page