Nieuwe maan in Tweelingen: tijd om écht te gaan communiceren

Updated: May 29, 2020

Aanstaande vrijdag om 19.40 is de energie van de nieuwe maan op haar sterkst. Dit is een perfect moment om een nieuwe start te maken, aan een planning te beginnen of om een intentie te zetten voor de komende tijd. Het thema van deze nieuwe maan is communicatie. Voor ons een onwijs interessant thema, en voor jou ongetwijfeld ook!

Als organisatie merken we dat het thema communicatie vaak een beetje ondergesneeuwd is.

Velen zien communicatie alleen als een verbale of visuele activiteit. Voor ons is communicatie echter veel meer dan dat. Wij zien communicatie als interactie. Als een samenhang in energie en vibratie.

Ben jij je ervan bewust dat je altijd met álles communiceert wat er is? Nee? Dan kunnen wij je vertellen dat je echt altijd communiceert met alles om je heen. Als we dit niet beseffen missen we de boodschap die de aarde, de kosmos en andere mensen ons echt willen vertellen. Door écht te leren communiceren zijn we in staat om samen te werken en te bouwen, om zo te kunnen groeien als geheel.


Een korte terugblik op de nieuwe maan in Tweelingen in 2019


Deze nieuwe maan in Tweelingen zal de energie van communicatie in ons allen stimuleren. In principe gebeurt dit elk jaar met de nieuwe maan in Tweelingen. Vorig jaar was het nieuwe maan in Tweelingen op 3 juni. Communicatie op het werk en met je collega’s was toen het thema. Door op een harmonieuze manier en zonder oordeel te kijken en te luisteren naar wat de ander te vertellen heeft, kun je veel leren over jezelf en de persoon voor je, was toen de les.


Opmerkelijk is dat ik (Christiano) in die periode (juni 2019) merkte dat mijn coachingstrajecten in het bedrijfsleven erg gericht waren op de onderlinge communicatie tussen werknemers en werkgevers. Geweldloos communiceren, oftewel de vraag ‘hoe kan ik mezelf uitspreken zonder de ander aan te vallen’, was toen de uitdaging voor mijn cliënten. Persoonlijk vind ik dit een heel gaaf en uitdagend thema.


Dit jaar gaat het om communicatie in relaties en holistische communicatie


Nu we een jaar verder zijn komt dit thema deze nieuwe maan weer naar boven, maar dan met een ander tintje. In vaktermen: een retrograde Venus conjunct Mercurius en noordknoop i