top of page

Waarom boksen tijdens onze Retreats?


Die vraag krijgen wij vaak als mensen horen dat er tijdens onze retreats gebokst en gemediteerd gaat worden. Want ondanks dat het imago van boksen de afgelopen jaren al sterk verbeterd is, wordt deze sport toch nog geassocieerd met agressiviteit en haantjesgedrag. Boksen schrikt nog steeds veel mensen af en dat vinden wij jammer! Boksen is zoveel meer dan wat dit imago oproept.


De kracht van boksen zit in de discipline, de focus en het uithoudingsvermogen. Deze drie elementen heb je ook nodig als je de doelen in je leven wil bereiken. 

Als je met de instelling om deze elementen verder te gaan ontdekken deelneemt aan een bokstraining, ga je ontdekken dat een bokstraining je fysiek en mentaal kan ondersteunen en voorbereiden op het echte leven. Je zou namelijk kunnen zeggen dat de manier waarop jij bokst laat zien hoe jij jouw visie, talenten en tekortkomingen inzet in je leven. Als je zo naar een bokstraining kijkt heb je de mogelijkheid om jezelf echt te leren kennen. Je kunt een training gebruiken om jezelf te verbeteren.


Een voorbeeld hiervan is het volgende: 


Wij mensen hebben de neiging om in stressvolle situaties krampachtig te handelen. Dit is een natuurlijke reactie, maar niet altijd de meest gunstige. Het kost veel energie en dit gaat ten koste van je focus. Door middel van boksen kun je jezelf trainen om in stressvolle situaties het overzicht te bewaren en efficiënt te handelen. HOE? Daar helpen wij jou bij! 


ONTLADEN


Naast dat je door middel van boksen jezelf kunt verbeteren, werkt boksen ook ontladend. Boksen zorgt ervoor dat spanningen en stress je lichaam uit kan vloeien. Dit komt door de boksbewegingen en de interval training die verricht wordt gedurende het boksen. 3 minuten werken & 1 minuut rust. Dit zorgt voor optimale ontlading!


BOKSLESSEN TIJDENS DE MEDITATIE & BOKS RETREATS

Tijdens de bokslessen leren we jou om je energie zo gunstig mogelijk te verdelen en overzicht te behouden. We letten op jouw ademhaling, je focus en jouw inspannings-ratio. De juiste combinatie tussen ademhaling, focus en inspanning zorgt ervoor dat jij doelgericht en efficiënt leert handelen. Voor ons is boksen een middel om je innerlijke kracht (verder) te ontwikkelen en hier willen wij jou graag kennis mee laten maken. De bokslessen tijdens onze retreats zijn voor iedereen toegankelijk. 

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page