Boucherouite kleden, gemaakt op intuïtie & gevoel.

Door de vele reizen die ik maak naar Marokko blijft mijn liefde voor de prachtige handgemaakte items die er te vinden zijn altijd levend. Marokko inspireert mij enorm wat betreft kleuren, textiel, vormen en de échte handarbeid die hier nog volop in leven is. Wellicht ken je ze wel, de prachtige boucherouite kleden die met de hand geknoopt worden door de vrouwen in het Atlas gebergte.

Read More
Van controle naar FLOW!

Misschien had je het ooit nodig in je leven. Controle, bewijsdrang, boosheid, hardheid of misschien leefde je wel in een wereld die eigenlijk niet de jouwe is. Heb je je aangepast of had je het idee dat je moest doen aan een bepaalde verwachting. Een plaatje. Omdat het zo hoort en omdat jij dacht dat dit het leven is. Maar alles veranderd en hoe ouder je word hoe meer je zelf mag gaan bepalen wat nog bij je past.

Read More
Elke MoormanComment
Ondernemen vanuit een spirituele basis is de toekomst. Doe mee aan onze nieuwe maan challenge en win!

Een nieuwe maan is het begin van een energetische cyclus die zijn hoogtepunt kent bij volle maan. Een nieuwe maan geeft je de mogelijkheid om je visie opnieuw te creëren, doelen te stellen en intenties te zetten. Elke nieuwe maan heeft een eigen thema. Dit thema geeft je de mogelijkheid om patronen te doorbreken en om de keuze te maken om verder te kunnen bouwen aan een lifestyle die er voor zorgt dat jij de beste versie van jezelf kunt zijn.

Read More
Nieuwe maan 17 maart 2018 | Een nieuwe start met vitale energie.

New moon on my mind! En wat worden wij enthousiast van deze nieuwe maan. 

Misschien voel jij de afgelopen dagen ook al lente kriebels! Sinds zaterdag voel ik in ieder geval duidelijk dat er collectief een afsluiting plaats vind. We zijn ons stiekem aan het voorbereiden op een nieuwe start. Herken jij dit bij jezelf?

Read More
De wondere wereld van kristallen

Gebruik jij wel eens een kristal om mee te mediteren? Door de kristal tijdens het mediteren vast te houden in je hand of naast je te leggen zal het reageren op jouw intentie en wordt er een energie geproduceerd die aanvullend werkt op jouw meditatie.

Read More
Elke MoormanComment
Hi you, girl with a wild heart.

Ik heb een boodschap voor jou.

Soms voel ik me raar. Voel ik me anders. Of gewoon een beetje stom. Omdat er steeds weer iets gebeurd wat mijn leven volledig overhoop gooit. Iets wat ik toch even niet aan had zien komen, maar dan, hop daar is het! No way back.

Read More
Elke MoormanComment
Travel diary: Meditation & Boxing Retreat in Sidi Kaouki.

Afgelopen week was het tijd voor het derde Meditation & Boxing Retreat in Marokko. Deze keer voor de tweede keer in Sidi Kaouki. Ik vind het soms moeilijk om te omschrijven wat er met mij gebeurd als ik in Marokko ben en wat de reden is dat ik jullie zo graag mee wil nemen naar dit voor mij bijzondere land. Maar laat ik eens een poging doen.

Read More
Elke MoormanComment
Voor fitgirls.nl schreef ik over prestatiedrang.

Laat ik voorop stellen dat prestatiedrang niet verkeerd is. Het zorgt ervoor dat we in beweging blijven en het geeft ons de kracht om door te gaan. Prestatiedrang zorgt ervoor dat we dingen kunnen bereiken en onszelf blijven verbeteren. Wat echter niet goed is aan prestatiedrang, maar wat wel vaak gebeurt, is dat we willen presteren om de verkeerde reden. Als je namelijk presteert om ‘iemand’ te kunnen zijn, kan dit je op de lange termijn opbreken. 

Read More
Elke MoormanComment
De Berberlodge: liefde op het eerste gezicht..

Deze keer ging ik op bezoek bij de Berber Lodge in het dorpje Oumnas. Direct bij aankomst heet de eigenaar Romain Michel-Meniere mij een warm welkom en met veel liefde begint hij uitgebreid te vertellen over zijn laatste project: De Berber Lodge. Romain woont al jaren in Marokko en was betrokken bij de inrichting en het ontwerpen van vele hotspots in Marrakech. Afgelopen jaar besloot hij de drukte van de stad te ontvluchten en zijn eigen hotel net buiten de stad te openen.

Read More
Elke MoormanComment
Durf risico's te nemen: bepaal jij je eigen weg?

In mijn vorige artikel op www.fitgirls.nl vertelde ik over meditatie en waarom meditatie een cadeau is voor je mind en lichaam. Ik sloot af met de tekst dat je, door je mind op de juiste manier te trainen, je verbinding maakt met je hart én met je gevoel waardoor je lichamelijk en geestelijk tot veel in staat bent. Waarom dit volgens mij zo is? Daar vertel ik je graag meer over!

Read More
Elke MoormanComment
Doorgaan zoals altijd of een sprong in het diepe: kies jij voor jezelf?

Vanaf 1 november starten de fitgirls Dani & Lizzy de #LETSGETREAL CHALLENGE waarin zij alle vrouwen op social media vragen om hun ‘masker’ af te doen. De wereld zal zien wie we echt zijn! Hiermee willen zij een golf van realness, happy vibes en empowerment door social media laten gaan en iedereen zal deze warme energie gaan voelen doordat we samen het verschil maken!

Ook ik deed mee en deelde mijn verhaal op fitgirls.nl:

Read More
Elke MoormanComment
Een tip: omdat ik het hier zo leuk vond..

Marrakech, jaren geleden kwam ik er voor het eerst. Het was de eerste stad die ik in Marokko bezocht en waar mijn liefde voor dit land ontstond. Na mijn eerste bezoek aan Marrakech heb ik nog vele reizen door Marokko mogen maken en nog zoveel andere mooie plekken ontdekt. Marrakech is magisch, maar ook druk en in de zomer, warm!! En wat is het dan toch fijn als je  een fijn plekje hebt waar je tot rust kan komen in alle gekte van de stad.

Read More
Elke MoormanComment