top of page

Bepaal jij je eigen weg? Durf risico's te nemen

Doen wat jou gelukkig maakt


Om echt te kunnen doen wat jou gelukkig maakt, is de verbinding met gevoel, hart en verstand enorm belangrijk. Het niet kunnen herkennen, erkennen en integreren van je gevoelens zorgt er namelijk voor dat je makkelijk overspoeld kunt worden door alles wat je denkt en voelt. Het maken van een keus die vanuit je hart komt wordt daardoor niet makkelijker. Je gevoelens en verstand weten altijd wel een reden te verzinnen waarom iets misschien toch niet zo’n goed idee is. Als je weinig beheer hebt over je gevoelens en gedachten zul je voornamelijk geregeerd worden door emoties van angst en veiligheid. Eigenlijk weet je wel wat je wil, maar gedachten als: wat als het niet lukt, wat als je het niet kan, blijven door je hoofd spoken. Gedachten die niet bevorderlijk zijn voor het schrijven van je eigen succesverhaal!


Bepaal je eigen definitie van succes


Door verbinding te maken met je hart-energie kom je erachter wat jou gelukkig maakt en door de verbinding met je gevoel aan te gaan, kun je jezelf trainen om jezelf niet langer te laten overspoelen door emoties en gedachten. Je kunt je mind trainen om van een afstandje naar je gevoelens en emoties te kijken zodat zij niet langer jouw leven beheersen. Als je een lifestyle ontwikkelt waarin je gedachten en emoties in balans zijn, gaat het zoveel makkelijker worden om te luisteren naar je hart-energie! Zo kun je keuzes gaan maken die in lijn zijn met jouw ziel. Je hart gaat je vragen je angsten los te laten en vertrouwen te hebben op wat er komen gaat. 


Creëer een lifestyle die in lijn ligt met wat jij het liefste wil!


Zelf ben ik ervan overtuigd dat het ontwikkelen van een lifestyle die balans brengt tussen hart, verstand en gevoel, één van de belangrijkste voorwaarden is om te kunnen bereiken wat je echt wil. De definitie van jouw eigen succesverhaal, die bepaal jij helemaal zelf! Jij bent de enige die volop kan kiezen voor waar jij in gelooft en wat jij uit wil dragen. 

Succes staat voor mij voor de mate waarin ik blij ben met de dingen die ik doe. Het gevoel geïnspireerd te zijn en iets bij te kunnen dragen aan de wereld. Ik geloof erin dat een verandering in de wereld begint bij een verandering in onszelf. Als ik doe wat mij gelukkig maakt, voel ik mij succesvol en dit geeft mij vervolgens weer nieuwe inspiratie om met nieuwe plannen aan de slag te gaan. 


Wat mij heeft geholpen mijn eigen weg te kiezen?


1. Accepteer waar je staat

Alles in het leven heeft een reden. Als jij de reden van een gebeurtenis kunt doorgronden zul je zien dat je snel en efficiënt andere keuzes kunt maken. Alles wat gebeurt, hoe mooi of hoe vervelend het ook is, het is altijd in jouw voordeel. Soms lijkt het misschien alsof je niet verder komt en dat hetgeen wat je eigenlijk het liefst zou willen niet voor jou is weggelegd. Als je kunt accepteren waar je op dit moment staat, maar wel volop gaat kiezen voor wat je graag wil bereiken en je lifestyle hierop aanpast, zul je zien dat er dingen gaan veranderen.


 2. Verbind je innerlijke met je uiterlijke wereld

Ik geloof erin dat de formule tot succes mede bepaald wordt door de mate waarin jij je innerlijke wereld kunt verbinden met je uiterlijke wereld. Op die manier leer je namelijk beheer te krijgen over je intenties en ze bewust te materialiseren in je fysieke wereld. Dingen overkomen jou niet langer, maar je bent in staat om je leven zelf vorm te geven. Spontaan ontstaan er plaatjes, beelden en ideeën. Vanuit je diepste intenties kun je hier nu contact mee maken om zo je dromen te gaan verwezenlijken. 


3. Sta open voor signalen

Als je de keuze maakt om met heel je hart te kiezen voor wat jij het liefst doet zullen er dingen op je pad komen die jou iets willen laten zien. Mijn advies: probeer niet te stoppen wat het leven jou wil laten zien en besef dat een grote verandering altijd zal komen met een proces. Een proces wat misschien niet altijd fijn of makkelijk is, want als jij kiest voor wat volledig bij jou past, zul je misschien afscheid moeten nemen. Misschien van mensen, je huidige baan, je relatie, maar ook van de persoon die je vroeger was. Om volledig voor jouw droom te gaan zul je deze tot je lifestyle moeten maken. 


JUMP!


Besef dat er niets goed of fout is. Het is jouw keuze en jouw leven. Durf te springen, durf te dromen, durf rust te nemen om te onderzoeken wat voor jou werkt. Verken je mind en emoties. Als je altijd op zeker blijft spelen, zorgt dit uiteindelijk voor disbalans. De enige zekere factor die we hebben is dat we allemaal altijd zullen blijven veranderen. Daarom wil ik tegen je zeggen, hoe groot of klein je droom ook is, het is jouw droom en de enige die hem kan gaan verwezenlijken ben jij! Durf te vallen, want dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk jouw balans zal vinden. Misschien is het maar voor even en val je dan weer opnieuw, maar voor dat ene moment waarop jij de allermooiste dingen kunt zien en manifesteren durf jij de volgende keer vast weer te springen!13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page